Emeron Lourens in actie op het WK softbal in Tsjechiƫ.

Zwolse spelers laten internationaal van zich horen

Het gaat goed met de honkballers en softballers uit Zwolle. Onlangs ontving Jeandro Tromp van Major League Baseball een uitnodiging voor het Elite Development Tournament. De softballers Emeron Lourens, Siegmond Francisca en Revin Brooks behaalden deze week een historisch goede prestatie op het wereldkampioenschap. En vandaag werd bovendien bekend dat Jesse Holsheimer is geselecteerd voor het U15 Europees kampioenschap.

Oud-spelers van Blue Hawks blijven internationaal aan de weg timmeren. De achttienjarige Jeandro Tromp, die in 2017 al zijn debuut maakte in de hoofdklasse en eerder deelnam aan onder meer het U18 wereldkampioenschap, vertrekt komende week naar London. Tijdens de London Series krijgt hij de kans om zich in de kijker te spelen van scouts van de grootste profclubs uit de Verenigde Staten.

Aansluitend reist Jeandro af naar de Verenigde Staten om te beginnen aan een avontuur in het collegehonkbal. Daarnaast is hij nog altijd een kandidaat om deel te nemen aan het U23 Europees kampioenschap.

Jesse Holsheimer

Na Jeandro is Jesse Holsheimer de tweede Zwolse honkballer geworden, die is geselecteerd voor een nationaal jeugdteam. De talentvolle pitcher reist deze zomer met het nationale U15-team af naar het Italiaanse Nettuno om deel te nemen aan het Europees kampioenschap.

Anderhalf jaar geleden maakte Jesse de overstap van Blue Hawks naar Scimitars in Bussum. De afgelopen weken trainde hij al mee met de nationale jeugdselectie, die onder leiding staat van oud-internatonal Michael Duursma.

WK softbal

De Zwolse softballers Emeron Lourens, Siegmond Francisca en Revin Brooks behaalden vandaag een dertiende plaats op het wereldkampioenschap in Tsjechiƫ. In hun laatste wedstrijd sloeg Revin in de verlenging van het duel tegen Botswana het winnende punt binnen. Daarmee heeft Nederland zijn beste eindklassering op een WK gehaald sinds 1996!

Revin leidde de het nationale team in aantal honkslagen (6) en sloeg de enige homerun voor Nederland dit toernooi. Emeron blonk het hele WK uit met verschillende prachtige veldacties.

Als Blue Hawks zijn we natuurlijk ontzettend trots op onze eigen Zwollenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *