Zwolse international opent seizoen Blue Hawks

Voor de officiële opening van het nieuwe honk- en softbalseizoen krijgt Blue Hawks zondag 21 april twee bijzondere gasten op bezoek. De 25-jarige Antal Roos gooit op die dag de ceremoniële eerste bal bij de Zwolse honk- en softbalclub uit Holtenbroek. Antal nam vorig jaar met het Nederlands honkbalteam deel aan het wereldkampioenschap in Canada. Ook locoburgemeester René de Heer is op deze dag aanwezig.

Antal begon op achtjarige leeftijd met honkballen bij het Zwolse Blue Hawks. Bij deze club vierde zij kampioenschappen met drie verschillende honk- en softbalteams. Bij Blue Hawks was ze bovendien één seizoen actief als jeugdcoach. Hierna maakte Antal de overstap naar Amsterdam Pirates, waar ze uiteindelijk uitkwam voor Lady Bucs, één van de vrouwen honkbalteams uit Nederland.

Vorig jaar werd Antal geselecteerd voor het Nederlandse vrouwenhonkbalteam. Tijdens het wereldkampioenschap in Edmonton (Canada) maakte de Zwolse haar debuut in Oranje. Het Nederlands vrouwenhonkbalteam schreef in Canada geschiedenis met een spectaculaire 10-8 overwinning op Cuba. Antal kwam in dit duel tot twee hits. In totaal nam zij op het WK deel aan acht wedstrijden. Ze sloot het toernooi af met een slaggemiddelde van .333 met vier binnengeslagen punten.

Internationale traditie

Op zondag 21 april opent Antal, in het bijzijn van locoburgemeester René de Heer, om 13.00 uur officieel het honk- en softbalseizoen voor Blue Hawks. Dit doet ze door de ceremoniële eerste bal te gooien voorafgaand aan de wedstrijd van het dames softbalteam van Blue Hawks tegen Drachten Diamonds. Het gooien van de eerste bal is een internationale traditie in het honkbal. Jaarlijks nodigt Blue Hawks hiervoor een speciale gast uit. Het daadwerkelijke seizoen begon voor de enkele teams vorige week al.

De opening van het seizoen is voor Blue Hawks om meer redenen speciaal. De openingshandeling wordt verricht bij het nieuwe dames softbalteam. Het is dit jaar voor het eerst sinds 2006 dat Blue Hawks weer de beschikking heeft over een dames softbalteam. Dat team kwam toen uit in de 5e klasse. Het nieuwe dames softbalteam start in de 4e klasse. De damesselectie is één van de twee nieuwe teams bij Blue Hawks dit seizoen. De Zwolse club heeft sinds dit jaar ook weer een juniorenteam voor spelers in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar. In totaal heeft Blue Hawks daarmee nu acht verschillende honk- en softbalteams.

3 Reacties

  1. Wat super gezellig dat Antal komt! Een echte softbal en honkbal liefhebster in hart en nieren;) Ik herinner me nog goed hoe ze bij Rene en mij in het peanutteam begon 😀 Jaaaa daar zijn nog foto’s van…

  2. Antal zei dat ze zich vereerd voelde. Lief toch, want wij voelen ons ook vereerd. En ook leuk dat de loco burgemeester komt namens gemeente zwolle. En als de zon nou net zo gaat schijnen als as zondag?

  3. Ik heb er zin in! Leuk om weer even bij m’n oude clubje te zijn :). Zijn jullie er ook bij Jacqueline? Lijkt me heel leuk om jullie weer even te spreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *