Zwolse honkballers succesvol op NK

Drie honkballers van Blue Hawks hebben afgelopen weekeinde deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap Little League. Uit de aspiranten waren Stijn en Bas geselecteerd. Van de junioren had Thomas een uitnodiging ontvangen.

Het Nederlands kampioenschap werd gehouden op het splinternieuwe complex van Hoofddorp Pioniers, dat dit jaar werd geopend en als eerste Europese stadion voldoet aan de eisen van Major League Baseball.

De drie Zwolse honkballers waren via try-outs geselecteerd voor het regionale team van Noord-Nederland. Thomas en Bas voor het Senior League-team van Noord-Nederland en Stijn voor het Junior League-team. Dit talentvolle Juniore League-team wist, na een 4-2 nederlaag tegen Brabant United en een 10-1 overwinning op Rotterdam/Den Haag, op runsaldo de halve finales te bereiken. Daarin werd echter met 10-9 verloren. Na een protest van de technische leiding van Team Noord, moest de wedstrijd worden overgespeeld, maar ook nu verloren de honkballers uit Noord-Nederland. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats werd uiteindelijk met 10-4 verloren.

Weinig zenuwen

Het Senior League-team begon het Nederlands kampioenschap zaterdag 14 juni pas om 17.30 uur met een wedstrijd tegen Brabant United, het selectieteam uit Zuid-Nederland. Zowel Bas als Thomas kwamen al meteen in het eerste duel in actie. Bas als korte stop. Thomas mocht als pitcher plaatsnemen op de heuvel. Voor beide spelers was het hun vierde deelname aan het NK.

Met weinig zenuwen gooide Thomas een bijna perfecte wedstrijd waarbij nog geen handvol spelers de honken bereikten. De Zwolse honkballer gooide de volledige wedstrijd uit. Door het goede optreden op de heuvel van Thomas en zijn foutloos spelende veld, met een belangrijke rol voor Bas, werd eenvoudig met 8-0 gewonnen.

Heemstede

200614_nk_little_league_team_noordIn de tweede wedstrijd was tegenstander Midden-Brabant twee maten te groot. Met een nieuwe pitcher verging het Noord-Nederland een stuk minder goed. Bovendien maakte het veld ditmaal veel fouten. Hierdoor liep de einduitslag uiteindelijk in de dubbele cijfers. Daardoor liep het team uiteindelijk de halve finales mis en moest op zondag verder worden gespeeld om de vijfde, zesde en zevende plaats.

In verband met de jaarlijkse All Star Game van de Nederlandse hoofdklasse moest voor de tweede dag van het NK worden uitgeweken naar het sportcomplex van RCH-Pinguïns in Heemstede. Op dit veld speelden Team Noord, Brabant United en Nighthawks uit Noord-Holland de runner-up finale.
De eerste wedstrijd voor Team Noord om 10.00 uur was tegen Brabant United, dezelfde tegenstander waar een dag eerder nog van werd gewonnen. Maar met Bas opnieuw op korte stop en Thomas in het rechtsveld werd in Heemstede met 1-5 verloren. Niettemin werd het een leuke en aantrekkelijke wedstrijd waarvan de afloop moeilijk voorspelbaar was.

Gewonnen

Na een uur rust werd de tweede wedstrijd van de dag, met Bas opnieuw in zijn rol als korte stop, gewonnen met 9-4 van de Nighthawks. Thomas werd niet opgesteld. Omdat alle drie de teams één wedstrijd hadden gewonnen en één verloren, gaf uiteindelijk het aantal runs de doorslag. Dat pakte uit in het voordeel van Team Noord, dat daarmee de winnaar werd van de runner-up finale en het Nederlands kampioenschap uiteindelijk afsloot als vijfde.

Voor Thomas was dit zijn laatste deelname aan het Nederlands kampioenschap Little League. Volgend jaar kan hij, in verband met zijn leeftijd niet meer worden geselecteerd. De Zwolse honkballer kijkt met veel plezier en trots terug op mooie momenten de afgelopen jaren op onder meer de pitcherheuvels van de Nederlandse honkbalstadions in Haarlem en Hoofddorp. Bas en Stijn krijgen volgend jaar opnieuw de kans om te worden geselecteerd voor Team Noord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *