Zwolse college stemt in met veldverlichting

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle heeft gisteren de aanvraag voor veldverlichting van Blue Hawks besproken en conform besloten. Het voorstel wordt morgen overgedragen aan de raadsgriffie ter behandeling in de raadsvergadering. De verwachting is dat ook de Zwolse raad instemt met het voorstel voor veldverlichting.

Het bestuur van Blue Hawks heeft de aanvraag voor veldverlichting vrijdag 28 februari officieel ingediend bij de gemeente Zwolle. De aanvraag was voor plaatsing van LED-verlichting. In januari werden al verkennende gesprekken gehouden met de honk- en softbalbond KNBSB, de gemeente Zwolle en sportwethouder Gerrit Piek.

In de uitgebreide aanvraag heeft Blue Hawks duidelijk gemaakt wat het belang van veldverlichting voor de club is. Behalve een sportief belang, in verband met de promotie van het heren softbalteam, zorgt ook de forse groei van de club voor een toenemende vraag voor veldverlichting. Hiermee krijgt Blue Hawks de kans om langer op een avond door te trainen.

Onderzoeken

De afgelopen periode hebben verschillende onderzoeken plaatsgevonden. Zoals een ecologische scan en een onderzoek naar het bestemmingsplan door de afdeling Vergunningen van de gemeente Zwolle. Daaruit bleek al dat binnen het bestemmingsplan van sportpark De Peterskamp lichtmasten zijn toegestaan van maximaal 18 meter hoog. Hierna is ook veel werk verricht door Jan Ringnalda bij het opstellen van alle gevraagde aanvullende documenten.

De plaatsing van LED-verlichting zorgt wel voor een huursverhoging voor Blue Hawks van de velden. Daarnaast heeft Blue Hawks bij de aanvraag toegezegd de graafwerkzaamheden voor de lichtmasten te verzorgen. Als komende maand ook de gemeenteraad groen licht geeft en de vergunningen zijn aangevraagd, kan daarna op korte termijn al worden gestart met de aanleg van verlichting.

De definitieve aanvraag is te downloaden via de Ledenpagina.

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *