Zwolse BeeBallers sterk tegen Blue Devils

In het zonovergoten Zwolle was het veld bij Blue Hawks gevuld met BeeBallers. Gisteren werd om 10.00 het driekamp op eigen veld gespeeld. Door een afmelding van Caps Hoogeveen is er besloten om het eigen team van maar liefst 13 BeeBallers op te splitsen in 2 teams. Op deze manier is er toch nog een driekamp gespeeld en konden alle spelers uit Zwolle laten zien wat ze in huis hadden. Verdedigend waren de BeeBallers van Blue Hawks erg sterk. Met veel nieuwe spelers wisten zij 1 verlies, maar ook 1 gelijkspel achter hun naam te schrijven.  

 
1554417_639065819519802_5810908929846076388_nBlue Hawks 1, bestaande uit Sem, Isabella, Tim, Fré, Lamar en Owen wisten aanvallend erg sterk te zijn. Zo had Sem een mooie honkslag, maar liet ook zien dat hij spelinzicht heeft. Met een loper op 1, liet Sem een goede stootslag zien, waar de tegenpartij niet op gerekend had. Op die manier moest de tegenpartij naar voren rennen en kon Owen een honk opschuiven. Uiteraard wist Sem zelf ook het eerste honk veilig te halen. Met een debuut van Isabella, Lamar en Owen in het team, wist Blue Hawks zich ook in het veld van hun beste kant te laten zien. Zo wisten zij de bal goed voor zich te houden en de bal niet meer te gooien na dat de loper al op het honk aangekomen was. Ook Tim was als catcher heel snel bij de bal. Hij liet zien hoe een goede catcher moet zitten, doorspelen en vooral het inzicht over het veld moet hebben. Met een bal ver in het outfield hield Tim zijn handen omhoog, zodat ze daar wisten dat de bal naar Tim moest, grote klasse! Met nog een prachtige linedrive van Isabella door het midden, was Blue Devils ons toch te slim af. Met een verschil van 1 punt wisten zij de eindstand van 11-12 mee naar huis te nemen.

foto 5Tijdens de tweede wedstrijd mocht met veel aanmoediging van het eerste team, Blue Hawks 2 aan slag beginnen. Blue Hawks 2 bestaande uit Job, Nathan, Thijs, Christiano, Djamano en Matz begonnen de eerste inning al erg sterk. Aan slag mocht Job beginnen en knalde er gelijk een homerun in, Christiano wist de bal zo goed te raken dat dit resulteerde in een linedrive precies langs het eerste honk. Hier had de tegenpartij niet op gerekend en zo kon iedereen binnen lopen.  Als jongste lid wilde Matz zeker niet onderdoen voor de rest. Door een stootslag neer te leggen, wist hij veilig op 1 aan te komen, maar door een doorgeschoten bal rende Matz zo snel door dat hij over de thuisplaat heen kwam. In het veld werd het ene uitje naar het andere uitje gemaakt.

Doordat Fré heel goed klaar stond werd de bal met hoge snelheid in zijn handschoen geslagen, eerste nul werd genoteerd. Daarna wisten Thijs en Djamano 2 nullen achter elkaar te maken. Djamano hield de bal voor zich en bedacht zich geen moment. Met een strakke aangooi naar tweede honkman Thijs, werd de tweede nul een feit. De derde nul werd precies naar tweede honkman Thijs geslagen waardoor het honk aanraken een eitje was. Met niet alleen een eindstand van 9-9 in de broekzak, maar ook de klasse waarmee gespeeld werd kunnen de BeeBallers uit Zwolle zo trots als een pauw zijn.

Tweede honkcoach Jesse
Tweede honkcoach Jesse

De derde wedstrijd werd tegen elkaar gespeeld. Na een pauze met wat ranja, waren de BeeBallers weer klaar om te spelen. Zowel Nathan als Owen hadden tijdens deze wedstrijd de bal snel bij de eerste honkman. De bal werd goed tegen gehouden en waren beiden ook erg sterk aan slag. Marijn liet zien dat je heel goed agressief kan honken lopen. Met een bal die erg dicht bij de catcher was, wilde hij toch naar thuis rennen.

foto 4Thijs tikte hem nog bij de thuisplaat, maar tevergeefs Marijn was allang binnen! Lamar dacht slim bezig te zijn, door z’n broer te bespringen toen hij langs het eerste honk liep. Ondanks dat had Jesse nog tijd genoeg om alle honken af te rennen na zijn homerun. Lamar had tijdens zijn debuut een goede honkslag geslagen en wist met een doorgeschoten bal de thuisplaat wederom te ‘bespringen’.

Uitslagen:
Blue Devils – Blue Hawks : 12-11
Blue Hawks – Blue Devils : 9-9
Blue Hawks 1 – Blue Hawks 2 : 9-11

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *