BeeBallers krijgen les van Major League-spelers

Drie Zwolse honkballers hebben afgelopen weekeinde in Rotterdam training gekregen van verschillende honkballers uit de Amerikaanse Major League. Duncan, Jesse en Tim namen deel aan de European Big League Tour. Voor alle drie werd de dag een enorme ervaring.

De European Big League Tour werd Voor de vierde keer gehouden. Honkbalsterren als Curtis Granderson (New York Yankees), Chris Dickerson (Baltimore Orioles) en Roger Bernadina (Philadelphia Phillies)  namen dit weekeinde uitgebreid de tijd om alle kinderen de fijne kneepjes van de sport uit te leggen.

In totaal namen 560 kinderen deel aan vier clinics op zaterdag en zondag. De European Big League Tour is een initiatief van de Nederlandse profhonkballer Rick van den Hurk, die voor Florida Marlins en Baltimore Orioles in de Major League speelde.

Nederlands team

Zaterdag nam de Zwolse honkballer Tim al deel aan de clinic in het Rotterdam Topsport Centrum. Vandaag reisden ook zijn ploeggenoten Duncan en Jesse (op de foto met initatiefnemer Rick van den Hurk) af naar Rotterdam. Naast de drie Major Leaguers werden de trainingen ook gegeven door de Nederlandse profhonkballers Van den Hurk en Kalian Sams en diverse spelers uit het Nederlands team.

Via verschillende stationnetjes kreeg de honkbaljeugd les in batting, pitching, catching en fielding. Ook was er een station waar de kinderen de MLB-sterren de hemd van het lijf mochten vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *