Zo ziet onze competitie er straks uit

We mogen weer wedstrijden spelen. Woensdag maakte premier Mark Rutte bekend dat competities mogen worden opgestart. Inmiddels heeft de honkbal- en softbalbond KNBSB bekendgemaakt hoe de competitie er grotendeels uit gaat zien. Hierbij geldt dat er wordt geprobeerd om iedereen zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen.

Vanwege de bijzondere omstandigheid ziet de competitie er dit jaar anders uit dan normaal. We spelen in ieder geval minder wedstrijden dan andere jaren. Maar het kan ook zijn dat je binnen een competitie niet elke tegenstander treft. Of dat het ene team meer wedstrijden speelt dan het andere team. We hopen hiervoor op jouw begrip.

De poule-indelingen die de KNBSB in maart heeft gemaakt, blijven voor onze teams zoveel mogelijk gehandhaafd.

Start competitie

De competitie start voor bijna al onze teams in het weekeinde van zaterdag 4 en zondag 5 juli. Ons heren softbaltem kan tussen 1 en 5 juli oefenwedstrijden spelen en start de competitie in de week van 6 juli.

Er wordt in ieder geval gespeeld tot en met het weekeinde van 17 en 18 oktober. Binnenkort komt jouw nieuwe competitieschema beschikbaar in de app van Sportlink.

Wedstrijden in de zomervakantie

Omdat niet iedereen op vakantie gaat en sommige spelers in deze periode juist wedstrijden willen spelen, wordt de zomerstop ingekort. De zomerstop is nu van 18 juli tot en met 2 augustus. Deze zomerstop valt precies in de overlappende periode van de drie vakantieregio’s.

Kun je in de periode van 6 juli tot en met 23 augustus geen volledig team op de been brengen? Dan kan de wedstrijd zonder sancties worden afgezegd. Overleg hierover ruim van tevoren met ons wedstrijdsecretariaat. Buiten deze periode volgen wel sancties door de KNBSB.

Wedstrijden afgelasten

Omdat er maar een beperkte tijd is om competitiewedstrijden te spelen, heeft dit gevolgen voor wedstrijden die worden afgelast. Niet in alle gevallen kunnen deze wedstrijden worden ingehaald. Probeer met je team dus zoveel mogelijk wedstrijden wel door te laten gaan. Dit betekent dat je al vroeg rekening houdt met de ingeplande wedstrijden van jouw team.

4 Reacties

  1. mag er ook publiek komen kijken bij de wedstrijden?
    Groetjes miriam

  2. Ja, dat mag zeker! Binnenkort worden de wedstrijdprogramma’s bekend. En komen die op deze site onder de knop Agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *