Winst voor junioren in laatste slagbeurt

De junioren van Blue Hawks hebben zaterdag in een spannende gelijkopgaande wedstrijd tegen The Pioneers hun derde overwinning behaald. Onder uitstekende weersomstandigheden begonnen de acht Zwolse spelers aan hun vijfde wedstrijd.

In de eerste inning stond startend pitcher Thomas op de heuvel. Na drie vrije lopen en een strikeout werd de loper vanaf het tweede honk op het derde honk uitgetikt na een strakke aangooi van catcher Sergio naar derde honkman D’Angelo. Thomas kreeg in deze inning één honkslag tegen, The Pioneers scoorde twee punten.

In de gelijkmakende slagbeurt kwam Blue Hawks terug met maar liefst vier hits en zorgde D’Angelo met een daverende klap in het verre buitenveld voor twee binnengeslagen punten. De junioren scoorden deze inning maar liefst vijf punten.

Moeilijker

Thomas kon in de tweede inning de slagzone wat moeilijker vinden. Hij werd na 72 ballen gewisseld door Ramon, inmiddels de closer van de junioren. The Pioneers scoorde door een paar vrije lopen twee punten en verkleinden daarmee de achterstand tot 5-4. In de gelijkmakende tweede slagbeurt werden drie spelers van Blue Hawks achter elkaar met een strikeout weggezet.

Dat gaf de bezoekers uit Assen de kans om in de derde inning via één punt de achterstand weg te werken. Zodoende gingen beide teams met een 5-5 gelijke stand de vierde inning in. In deze inning maakte Blue Hawks door een spectaculaire vangbal van D’Angelo en goed veldwerk een dubbelspel. Omdat de loper op het eerste honk door alle commotie rond  het dubbelspel even niet oplette, werd hij verschalkt door eerste honkman Remy. Op naar de gelijkmakende laatste slagbeurt, omdat de tijd bijna was verstreken. Stand nog steeds 5-5!

Spannend

Na een strikeout van Noud en een makkelijk uit van Jeroen begon het toch echt spannend te worden. The Pioneers had inmiddels weer gewisseld van pitcher. Omdat de nieuwe werper nog even in de wedstrijd moest komen, gaf hij twee vrije lopen weg. Met het tweede en derde honk bezet en inmiddels twee man uit, was het aan Dimas om de honken schoon te vegen. Met een ‘volle bak’ als count lag de winst in zijn handen. Met een formidabele klap belandde de bal in het verre buitenveld.

The Pioneers had hier niet meer op gerekend en er kwamen twee lopers van Blue Hawks binnen! Einduitslag: 7-5 voor Blue Hawks in een leuke spannende wedstrijd. De honkslagen werden geslagen door Ramon, Remy, Dimas en D’Angelo (tweemaal). Donderdag ontmoeten de junioren voor het eerst Knights uit Leek. Ook die wedstrijd wordt in Zwolle gespeeld. Door verrassende uitslagen in deze competitie blijft het ongewoon spannend. Na vijf wedstrijden blijkt dat het nieuwe juniorenteam van Blue Hawks uitstekend kan meekomen in deze 2e klasse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *