Marten de Vries

Winst heren honkbal in openingswedstrijd

Het heren honkbal team, dat vorig seizoen na een zinderende slotdag onverwachts kampioen werd in de 4e klasse A, mocht vandaag in klasse 4B aantreden tegen Caps Hoogenveen dat haar eerste wedstrijd ooit speelde. De Caps dat eind vorig jaar opgericht werd, kon geen vuist maken tegen de Zwollenaren. In een wedstrijd met veel hits aan de kant van Zwolle werd het 28-1.

Startend pitcher Marten kende geen problemen met zijn vorm, hij wist meerdere malen de handschoen van catcher Nathan te vinden wat diverse strike outs opleverde. Al vanaf de eerste inning wisten de haviken de score uit te breiden naar een comfortabele  7-0 door onder andere een goede hit van Nathan. Door zijn hit wisten drie man te scoren, en kon hij makkelijk het derde honk bereiken.

Blue Hawks  aanvallend sterk

Nadat opnieuw Marten (foto) zijn werk op de heuvel meer naar behoren uitvoerde en zijn team hem  in het veld niet in steek liet, konden de Zwollenaren werken aan de uitbreiding van de score. Na goede hits van onder andere  Daan, John en Wybren wist uitblinker Victor met een driehonkslag drie punten toe te voegen aan de al royale score voor de Blue Hawks.

Nieuwkomer Joey die zijn eerste competitiewedstrijd speelde, zag zijn sterke optreden beloond worden met een knappe hit en kon zelf ook nog een punt toevoegen op het scoreblad door middel van een doorgeschoten bal.  In eerste instantie leek hij uitgetikt te worden, enkel viel de bal op de grond waardoor hij opgelucht zijn punt in de dug-out kon vieren met zijn team.

De Zwollenaren waren aanvallend sterk maar lieten in het veld een aantal steken vallen. Zo werden diverse pogingen tot stelen van honken aan de kant van de Caps steeds net niet onschadelijk gemaakt, dit door het ontbreken van scherpte.

Triple play!!!!

Na een uur werd Marten op de heuvel vervangen door Yan Kei. Na een start waarin hij nog zoekende was naar de strikezone, wist hij met alle honken vol, alsnog de daaropvolgende slagmannen te elimineren. De inningen daarop bleven de Zwollenaren met succes de thuisplaat te bereiken. In de laatste slagbeurt met nog tien minuten te spelen en een score van 28-1 werd Yan Kei door John vervangen op de heuvel waarbij alle honken bezet waren. Voor John bleek dit echter zijn snelste hustle ooit te worden. Na een hooggeslagen bal richting eerste honk en rechtsveld wist eerste honk man Marten op wonderbaarlijke wijze de bal uit de lucht te plukken na ongeloof van de honklopers die al een honk verder waren gerend. Marten wist de bal naar John te gooien op het tweede honk om vervolgens de bal op het derde honk naar Armando te gooien voor een uitzonderlijke triple play, waardoor de wedstrijd op een mooie wijze werd beëindigd  Voor alle jongens was dit hun eerste triple play.

Komende week spelen de heren hun tweede competitiewedstrijd. Dan is High Tech Hitters de uit Enschede de tegenstander. Aanvang: 12:00

Opstelling

Pitcher: Marten
Catcher: Nathan
Eerste honk: Armando
Tweede honk: Gordon (geblesseerd uitgevallen) en Wybren
Korte stop: Yan Kei
Derde honk:  John
Linksvelder: Victor
Midvelder:  Daan
Rechtsvelder:  Joey en Sebastiaan

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *