Wederom succes voor BeeBallers tijdens toernooi in Leeuwarden

De BeeBallers uit Zwolle waren weer op dreef tijdens het toernooi in Leeuwarden. Vandaag mochten dertien jonge honkballers afreizen naar de velden van The Nothern Stars. Vandaag zijn zij wederom ongeslagen het toernooi doorgelopen.

 

Eenmaal aangekomen in Leeuwarden werd er begonnen met een warming-up. Tijdens de warming-up werd de snelheid van de BeeBallers flink op de proef gesteld. Met een leuke estafette opdracht waren zij klaargestoomd voor het echte werk. Het team uit Zwolle mocht beginnen tegen The Blokes uit Veendam.

Perfect veldwerk

Als het aan de BeeBallers uit Zwolle had gelegen, was niemand van The Blokes op de honken gekomen. Met perfecte veldprestaties wisten zij de honken leeg te houden. Christiano wist tijdens deze wedstrijd zelfs twee vangballen te maken. Maar liefst 9 nullen werden achter elkaar gemaakt.

Niet alleen werd er gecommuniceerd in het veld, maar was iedereen scherp op de honken. Een hecht team is het zeker, tijdens de wissel liep iedereen al lachend en met high fives het veld af. Aan slag was het een ware Homerun festijn, onder andere Marijn, Christiano en Djamano wisten een homerun te slaan. Jamier wist te scoren op een doorgeschoten bal waardoor de wedstrijd eindigde met een 1-11 winst.

Voorste loper

Tijdens de trainingen werd al verteld dat het belangrijk is om te proberen de voorste loper uit te maken. Dat de jonge honkballers uit Zwolle dit begrepen was wel duidelijk. 5 nullen werden achter elkaar gemaakt op het tweede honk. Met aangooien van Christiano naar Sem werd 5 x de voorste loper uitgebrand.

Thijs wist het bij de thuisplaat nog wel even spannend te maken. Toen Sem zag dat de loper van 2 naar thuis probeerde te stelen, bedacht hij zich geen moment. Met een goede aangooi naar Thijs, dacht Thijs de bal goed te kunnen vangen. Hij bleef goed achter de bal, maar liet hem per ongeluk nog vallen. Geen probleem, Thijs is snel genoeg om na even grabbelen, koelbloedig de loper alsnog uit te tikken.

Aan slag wist Raúl zich heel goed te bewijzen. Dat een 4-jarige prima kan honkballen, mag duidelijk wezen. Dat hij met zijn eerste slag het parcour van het BeeBallveld de andere kant op liep, was al snel vergeten tijdens zijn tweede slagbeurt met als resultaat een daverende honkslag richting het midden. Bij zijn derde slagbeurt wist hij de bal goed te raken, na een slechte aangooi op 1, wist hij zelfs nog het tweede honk te behalen.

Close call

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen The Knights uit Leek. Deze wedstrijd was toch wel het spannendst. Tijdens deze wedstrijd was Tim gebrand om minstens op het tweede honk te komen. Koelbloedig wist hij 2 homeruns te slaan, diep het outfield in. Maar niet alleen had Tim een homerun, Mael wist de bal precies goed te raken, maar sneuvelde helaas op de thuisplaat.

Job, Sem en Nathan hebben deze wedstrijd zich van hun beste kant laten zien door het team te versterken van The Knights. Met 4 nullen van Job op het eerste honk en Nathan die verdedigend zo sterk was, dat hij zelfs bijna een prachtige vangbal wist te maken, werd het toch wel even spannend voor de kleine honkballers uit Zwolle. Gelukkig was daar Owen om met een laatste honkslag, Matz veilig over de thuisplaat te slaan. Eindstand: 7-8 voor Blue Hawks.

Standen:

Blokes – Blue Hawks 1-11
Blue Hawks – Bedrocks : 10 – 4
Knights – Blue Hawks : 7 – 8

Foto’s volgen nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *