Home > Vrijwilligerswerk

Samen sporten is fijn. Maar om samen te kunnen sporten, moeten we soms wel samen aan de slag. Ben jij een lid, partner, jeugdouder of ander familielid? Op deze pagina kun jij je opgeven voor een taak. Jouw keuze is geen verplichting. Je kunt op elk moment stoppen met jouw taak.

We hebben een lijst gemaakt met taken. Vaak is dat een taak die je maar 1 keer hoeft te doen. Zo kost het je zo min mogelijk tijd. En hou je nog genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Onderaan het formulier leggen we meer uit wat de taken inhouden. Kijk voor actuele data in de Agenda op deze site.

Mogen wij jouw talenten benutten?
Heb jij andere talenten waarmee je ons kunt helpen? Bijvoorbeeld bij het werven van een sponsor, het bouwen van een slagkooi, of het maken van reclame voor onze club? Of heb jij een bedrijf of werk je voor een bedrijf dat interessant kan zijn om mee samen te werken? Laat jouw reactie achter in het veld ‘Opmerkingen’.

Kies hieronder 1 of meer taken. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

  Voor en achternaam: *

   

   

  Vader of moeder van een jeugdlid: *

  JaNee

   

   

  Team: *

   

   

  Telefoonnummer:

   

   

  E-mailadres: *

   

   

  Voorkeur voor werkzaamheden *:

  Helpen tijdens OnderhoudsdagKantinedienst tijdens een wedstrijdGrasranden maaienOnderhoud dakgoten en dakpannenSchoonmaken keuken (1x per jaar)Schoonmaken douches (1x per jaar)Schoonmaken kantine (1x per jaar)Onkruid weghalenOphangen van reclamebordenKalk kopenKascommissieVerenigingsofficialVrijwilligerscoördinatorClinics gevenOrganisatie Grote ClubactieBeheerder social mediaBeheerder wedstrijdkalender kantineOrganiseren lunch OnderhoudsdagCoördinatie OnderhoudsdagAfval afvoeren met aanhangwagen tijdens OnderhoudsdagOpknappen bankjes langs veldenOrganisatie Opening DayOp- en afbouw Opening DayKantinedienst Opening DayOndersteuning bij promotionele activiteiten Opening DayKantinedienst Familie- en vriendentoernooiOp- en afbouw Familie- en vriendentoernooiOrganisatie barbecue Familie- en vriendentoernooiKantinedienst RecreantentoernooiScheidsrechterdienst RecreantentoernooiVrijwilligersteam All Star CampCoördinatie ReünietoernooiKantinedienst Reünietoernooi

   

   

  Opmerkingen:

   

   

   

  Helpen tijdens Onderhoudsdag
  Twee keer per jaar gaan we samen aan de slag om onze accommodatie weer op orde te krijgen. We maken bijvoorbeeld ons clubgebouw schoon, halen bladeren uit de dakgoten, leggen tegels recht, verwijderen onkruid en ruimen de dug-outs op.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Kantinedienst
  De kantinediensten bij wedstrijden worden verdeeld over de teams. Maar soms kan het gebeuren dat we niemand beschikbaar hebben voor een kantinedienst. Mogen we jou dan bellen?

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als partner of echtgenoot.

  Grasranden maaien
  De grasranden langs onze hekken moeten twee keer per jaar worden gemaaid. Een mooie klus om met z’n 2-en te doen. Jeugdouders kunnen dat bijvoorbeeld doen tijdens de training van hun zoon of dochter. Let op! Je neemt zelf het gereedschap mee. En je bepaalt zelf wanneer je dit doet.

  Onderhoud dakgoten en dakpannen
  De bomen naast onze kantine zorgen voor bladeren in de dakgoten. Die dakgoten moeten we daarom soms even leegmaken. En als een bal op het dak van de kantine wordt geslagen, gaat er wel eens een dakpan stuk. Die moeten we vervangen. Let op! Je bepaalt zelf wanneer je dit doet.

  Schoonmaken keuken
  We hebben aandacht voor hygiëne. Dat betekent ook een schone keuken. Daar maken we namelijk de tosti’s en koffie klaar. Soms is het nodig om even een doekje door de keuken heen te halen. Let op! Je bepaalt zelf wanneer je dit doet.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Schoonmaken douches
  Als we onze tegenstanders ontvangen, willen we ze graag laten omkleden in schone kleedkamers. En schone douches. Daarom moeten soms de douches en kleedkamers worden schoongemaakt. Dit zijn alleen de eerste 2 kleedkamers. Let op! Je bepaalt zelf wanneer je dit doet.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Schoonmaken kantine
  De kantine is ons visitekaartje. Als we tegenstanders op bezoek krijgen. Of als we overleg hebben met mensen buiten de club. Dan moet de kantine wel schoon zijn. Dat doen we door zo nu en dan even een bezem door de kantine te halen. Let op! Je bepaalt zelf wanneer je dit doet.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Onkruid weghalen
  Rondom de kantine heeft de stoep veel last van onkruid. Een paar keer per jaar moeten we dat weghalen. Een ideaal klusje voor een jeugdouder tijdens een training of wedstrijd op een zomerdag. Of voor spelers na afloop van een training. Let op! Je bepaalt zelf wanneer je dit doet.

  Ophangen van reclameborden
  Als we een nieuwe sponsor hebben, willen we zo snel mogelijk hun nieuwe bord aan ons hek hebben. Daar kunnen we hulp bij gebruiken. Mogen we jou bellen als er een bord op het hek moet worden gehangen? Je maakt ze makkelijk vast met tiewraps. Daar komt geen gereedschap aan te pas.

  Kalk kopen
  Kalk gebruiken we om lijnen te leggen voor de wedstrijden. Soms is de kalk op. Die moeten we dan nieuw kopen. Dat kan gewoon bij de plaatselijke bouwmarkt. Je koopt 1 of 2 zakken en legt ze in het materiaalhok. Dan zijn wij weer klaar voor de wedstrijden.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als partner of echtgenoot.

  Organiseren van activiteiten
  Van een pubquiz tot een familietoernooi. En van een speurtocht tot een open dag. Naast de trainingen en wedstrijden is het ook leuk om samen andere dingen te doen. Daarvoor zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die samen leuke activiteiten willen organiseren.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als partner of echtgenoot.

  Kascommissie
  Ben jij goed met cijfertjes? Dan kun je helpen in onze kascommissie. Deze commissie bestaat uit 2 personen die 1 keer per jaar de jaarrekening controleren. Een belangrijke taak, die je gewoon vanuit huis kunt doen. Vaak in de maand januari.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Verenigingsofficial
  Ben jij toe aan een uitdagende functie? Dan word jij onze nieuwe verenigingsofficial. Je bent dan onze contactpersoon voor de KNBSB bij vragen en tips over scheidsrechters. En je denkt na hoe we onze scheidsrechters beter in kunnen zetten. Je helpt ook met het inplannen van scheidsrechters. Vaak regelen de teams dit voor je.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Vrijwilligerscoördinator
  Wil jij de belangrijkste taak hebben bij Blue Hawks? Dan is de functie van vrijwilligerscoördinator echt iets voor jou. Jij gaat op zoek naar de juiste persoon voor de openstaande taak. Je bent niet bang om iemand op het veld aan te spreken om hem voor een klus te vragen. De beloning? Een bloeiende vereniging door jouw inzet!

  Clinics geven
  Elk jaar komen verschillende scholen bij ons langs om leerlingen kennis te laten maken met honkbal en softbal. Jij kunt helpen door deze lessen te geven. Je bedenkt zelf de trainingen. Deze trainingen zijn wel altijd overdag. Je kunt zoveel clinics geven als je zelf wilt. We helpen je ook als je lessen wilt geven op scholen.

  Organisatie Grote Clubactie
  De Grote Clubactie is een goede manier om extra inkomsten te verdienen voor onze club. Zonder al te veel moeite kunnen we samen al een paar honderd euro verdienen. Maar dat kan veel meer worden. Met de juiste begeleiding. Durf jij dat aan?

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als partner of echtgenoot.

  Beheerder social media
  Ben jij helemaal thuis in Instagram, Facebook en Twitter? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe beheerder social media. Je gaat op zoek naar mooie foto’s en nieuwtjes om te delen op onze kanalen. Wij bieden je alle kans om je creativiteit kwijt te kunnen.

  Beheerder wedstrijdkalender kantine
  Publiek langs de kant van een wedstrijd is voor elke speler leuk. Dat willen we stimuleren. Door vaker bij elkaars wedstrijden te gaan kijken. Daarom willen we een wedstrijdkalender in de kantine ophangen. Met het actuele schema met wedstrijden. Jij mag bepalen hoe dit vorm krijgt. Zo lang het anderen maar enthousiasmeert om wedstrijden te bezoeken. De enige eis die wij hebben, is dat je een printer thuis hebt.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Organiseren lunch Onderhoudsdag
  Tijdens de Onderhoudsdag bieden we een gratis lunch aan voor iedereen die help. Ben je van het klussen, maar wil je toch helpen? Organiseer dan de lunch. Je doet vooraf de inkopen in de supermarkt (de kosten declareer je bij het bestuur), dekt de tafel en ruimt alles na afloop op.

  Coördinatie Onderhoudsdag
  Zie jij goed wat er beter en mooier kan bij onze accommodatie? Of wat moet worden gerepareerd? Dan is deze klus echt iets voor jou. Je brengt alle taken in beeld en zorgt dat de vrijwilligers die komen helpen bij de Onderhoudsdag precies weten wat er moet gebeuren.

  Afval afvoeren met aanhangwagen tijdens Onderhoudsdag
  Heb jij een aanhangwagen? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken. We hebben altijd best wat grofvuil in de kantine. Bijvoorbeeld vanwege stukke apparaten of oud meubilair. Jij kunt dit grofvuil met jouw aanhangwagen naar het milieubrengstation van ROVA brengen. TIP! Zoek iemand om samen mee heen en weer te rijden.

  Opknappen bankjes langs velden
  We hebben nieuwe planken voor een deel van de bankjes langs de velden. Oude planken halen we weg. En nieuwe planken bevestigen we op de banken.

  Organisatie Opening Day
  Tijdens Opening Day vieren we de start van het nieuwe seizoen. Dit moet niet alleen een feestje worden voor onze leden, maar ook een kans om nieuwe leden te werven. We hebben een paar leuke ideeën. Help jij mee?

  Op- en afbouw Opening Day
  Voor de activiteiten die wij organiseren tijdens Opening Day hebben we hulp nodig. Het gaat er dan vooral om dat we de activiteiten opbouwen en onze accommodatie versieren. Let op! Je moet beschikbaar zijn bij de start en het einde van de dag.

  Kantinedienst Opening Day
  Drinken inschenken, tosti’s maken en stoelen klaar zetten. Tijdens de kantinedienst zorg je dat iedereen zich welkom voelt in onze kantine.

  Ondersteuning bij promotionele activiteiten Opening Day
  Opening Day willen we gebruiken om nieuwe leden te werven en geïnteresseerden kennis te laten maken met honkbal en onze club. Wil jij hierbij helpen? We zoeken vooral mensen die willen helpen met het beantwoorden van vragen en helpen met sportieve activiteiten.

  Kantinedienst Familie- en vriendentoernooi
  Drinken inschenken, tosti’s maken en stoelen klaar zetten. Tijdens de kantinedienst zorg je dat iedereen zich welkom voelt in onze kantine.

  Op- en afbouw Familie- en vriendentoernooi
  Voor het Familie- en vriendentoernooi zoeken we mensen die willen helpen met het uitleggen van velden en het klaarzetten van banken. Maar ook bij het inrichten van het terras en het versieren van de accommodatie. Let op! Je moet beschikbaar zijn bij de start en het einde van het toernooi.

  Organisatie barbecue Familie- en vriendentoernooi
  Bij voldoende interesse kunnen we een barbecue regelen na afloop van het Familie- en vriendentoernooi. Wil jij het eten en drinken bestellen? Heb jij een barbecue en kun jij het vlees bereiden? Dan is dit de klus voor jou!

  Kantinedienst Recreantentoernooi
  Drinken inschenken, tosti’s maken en stoelen klaar zetten. Tijdens de kantinedienst zorg je dat iedereen zich welkom voelt in onze kantine.

  Scheidsrechterdienst Recreantentoernooi
  Voor ons recreantentoernooi ontvangen we verschillende tegenstanders. We willen sportieve en eerlijke wedstrijden mogelijk maken. Daar hebben we scheidsrechters voor nodig. Als scheidsrechter delen we je in bij een deel van de wedstrijden van het toernooi.

  Vrijwilligersteam All Star Camp
  Het All Star Camp keert terug! Om de organisatie goed te laten verlopen, vormen we een vrijwilligersteam. Die bestaat uit mensen die helpen bij het verzorgen van maaltijden, het opbouwen van activiteiten, kantinediensten, animatie en slaapdiensten. Zie jij hierbij wel een rol voor jezelf? Sluit je aan bij het vrijwilligersteam voor een onvergetelijke ervaring.

  Coördinatie Reünietoernooi
  Tijdens het Reünietoernooi hopen we veel oud-leden te ontvangen. Hoe we dit toernooi vormgeven? Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

  Kantinedienst Reünietoernooi
  Drinken inschenken, tosti’s maken en stoelen klaar zetten. Tijdens de kantinedienst zorg je dat iedereen zich welkom voelt in onze kantine.