Home > Vrijwilligerswerk

Samen sporten is fijn. Maar om samen te kunnen sporten, moeten we soms wel samen aan de slag. Ben jij een lid, partner, jeugdouder of ander familielid? Op deze pagina kun jij je opgeven voor een taak. Jouw keuze is geen verplichting. Je kunt op elk moment stoppen met jouw taak.

We hebben een lijst gemaakt met taken. Vaak is dat een taak die je maar 1 keer hoeft te doen. Zo kost het je zo min mogelijk tijd. En hou je nog genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Onderaan het formulier leggen we meer uit wat de taken inhouden.

Mogen wij jouw talenten benutten?
Heb jij andere talenten waarmee je ons kunt helpen? Bijvoorbeeld bij het werven van een sponsor, het bouwen van een slagkooi, of het maken van reclame voor onze club? Of heb jij een bedrijf of werk je voor een bedrijf dat interessant kan zijn om mee samen te werken? Laat jouw reactie achter in het veld ‘Opmerkingen’.

Kies hieronder 1 of meer taken. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

  Voor en achternaam: *
    
  Vader of moeder van een jeugdlid: *JaNee
    
  Team: *
    
  Telefoonnummer:
    
  E-mailadres: *
    
  Voorkeur voor werkzaamheden *:Helpen tijdens Onderhoudsdag (1 of 2x per jaar)BardienstGrasranden maaien (2x per jaar)Onderhoud dakgoten en dakpannen (2x per jaar)Schoonmaken keuken (1x per jaar)Schoonmaken douches (1x per jaar)Schoonmaken kantine (1x per jaar)Onkruid weghalenOphangen van reclameborden (2x of 3x per jaar)Kalk kopen (2x per jaar)Meehelpen tijdens de Open Dag (1x per jaar)Organiseren van activiteitenKascommissie (1x per jaar)VerenigingsofficialVrijwilligerscoördinatorClinics geven (paar keer per jaar)Organisatie Grote ClubactieContactpersoon sponsorsBeheerder social mediaBeheerder wedstrijdkalender kantine
    
  Opmerkingen:
    
   

  Helpen tijdens Onderhoudsdag
  Twee keer per jaar gaan we samen aan de slag om onze accommodatie weer op orde te krijgen. We maken bijvoorbeeld ons clubgebouw schoon, halen bladeren uit de dakgoten, leggen tegels recht, verwijderen onkruid en ruimen de dug-outs op.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Bardienst
  De bardiensten worden verdeeld over de teams. Maar soms kan het gebeuren dat we niemand beschikbaar hebben voor een kantinedienst. Mogen we jou dan bellen?

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als partner of echtgenoot.

  Grasranden maaien
  De grasranden langs onze hekken moeten twee keer per jaar worden gemaaid. Een mooie klus om met z’n 2-en te doen. Jeugdouders kunnen dat bijvoorbeeld doen tijdens de training van hun zoon of dochter.

  Onderhoud dakgoten en dakpannen
  De bomen naast onze kantine zorgen voor bladeren in de dakgoten. Die dakgoten moeten we daarom soms even leegmaken. En als een bal op het dak van de kantine wordt geslagen, gaat er wel eens een dakpan stuk. Die moeten we vervangen.

  Schoonmaken keuken
  We hebben aandacht voor hygiëne. Dat betekent ook een schone keuken. Daar maken we namelijk de tosti’s en koffie klaar. Soms is het nodig om even een doekje door de keuken heen te halen.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Schoonmaken douches
  Als we onze tegenstanders ontvangen, willen we ze graag laten omkleden in schone kleedkamers. En schone douches. Daarom moeten soms de douches en kleedkamers worden schoongemaakt. Dit zijn alleen de eerste 2 kleedkamers.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Schoonmaken kantine
  De kantine is ons visitekaartje. Als we tegenstanders op bezoek krijgen. Of als we overleg hebben met mensen buiten de club. Dan moet de kantine wel schoon zijn. Dat doen we door zo nu en dan even een bezem door de kantine te halen.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Onkruid weghalen
  Rondom de kantine heeft de stoep veel last van onkruid. Een paar keer per jaar moeten we dat weghalen. Een ideaal klusje voor een jeugdouder tijdens een training of wedstrijd op een zomerdag. Of voor spelers na afloop van een training.

  Ophangen van reclameborden
  Als we een nieuwe sponsor hebben, willen we zo snel mogelijk hun nieuwe bord aan ons hek hebben. Daar kunnen we hulp bij gebruiken. Mogen we jou bellen als er een bord op het hek moet worden gehangen? Je maakt ze makkelijk vast met tiewraps. Daar komt geen gereedschap aan te pas.

  Kalk kopen
  Kalk gebruiken we om lijnen te leggen voor de wedstrijden. Soms is de kalk op. Die moeten we dan nieuw kopen. Dat kan gewoon bij de plaatselijke bouwmarkt. Je koopt 1 of 2 zakken en legt ze in het materiaalhok. Dan zijn wij weer klaar voor de wedstrijden.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als partner of echtgenoot.

  Meehelpen tijdens de Open Dag
  De Open Dag is een uitgelezen kans om nieuwe leden te werven. Voor een geslaagde Open Dag hebben we best wat hulp nodig. Bijvoorbeeld voor het ophangen van versiering en vlaggen. Of het klaarleggen van materiaal. Tijdens de Open Dag kun je helpen om leden kennis te maken met onze sporten. De Open Dag staat altijd garant voor gezelligheid.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Organiseren van activiteiten
  Van een pubquiz tot een familietoernooi. En van een speurtocht tot een open dag. Naast de trainingen en wedstrijden is het ook leuk om samen andere dingen te doen. Daarvoor zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die samen leuke activiteiten willen organiseren.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als partner of echtgenoot.

  Kascommissie
  Ben jij goed met cijfertjes? Dan kun je helpen in onze kascommissie. Deze commissie bestaat uit 2 personen die 1 keer per jaar de jaarrekening controleren. Een belangrijke taak, die je gewoon vanuit huis kunt doen. Vaak in de maand januari.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Verenigingsofficial
  Ben jij toe aan een uitdagende functie? Dan word jij onze nieuwe verenigingsofficial. Je bent dan onze contactpersoon voor de KNBSB bij vragen en tips over scheidsrechters. En je denkt na hoe we onze scheidsrechters beter in kunnen zetten. Je helpt ook met het inplannen van scheidsrechters. Vaak regelen de teams dit voor je.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.

  Vrijwilligerscoördinator
  Wil jij de belangrijkste taak hebben bij Blue Hawks? Dan is de functie van vrijwilligerscoördinator echt iets voor jou. Jij gaat op zoek naar de juiste persoon voor de openstaande taak. Je bent niet bang om iemand op het veld aan te spreken om hem voor een klus te vragen. De beloning? Een bloeiende vereniging door jouw inzet!

  Clinics geven
  Elk jaar komen verschillende scholen bij ons langs om leerlingen kennis te laten maken met honkbal en softbal. Jij kunt helpen door deze lessen te geven. Je bedenkt zelf de trainingen. Deze trainingen zijn wel altijd overdag. Je kunt zoveel clinics geven als je zelf wilt. We helpen je ook als je lessen wilt geven op scholen.

  Organisatie Grote Clubactie
  De Grote Clubactie is een goede manier om extra inkomsten te verdienen voor onze club. Zonder al te veel moeite kunnen we samen al een paar honderd euro verdienen. Maar dat kan veel meer worden. Met de juiste begeleiding. Durf jij dat aan?

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als partner of echtgenoot.

  Contactpersoon sponsors
  Regelmatig krijgen wij per mail vragen van bedrijven die een reclamebord aan ons hek willen ophangen. Jij bent hun aanspreekpunt. Per mail of telefoon vertel je onze tarieven en maak je afspraken over de looptijd van de overeenkomst. Een hele belangrijke bijdrage om onze club financieel gezond te houden.

  Beheerder social media
  Ben jij helemaal thuis in Instagram, Facebook en Twitter? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe beheerder social media. Je gaat op zoek naar mooie foto’s en nieuwtjes om te delen op onze kanalen. Wij bieden je alle kans om je creativiteit kwijt te kunnen.

  Beheerder wedstrijdkalender kantine
  Publiek langs de kant van een wedstrijd is voor elke speler leuk. Dat willen we stimuleren. Door vaker bij elkaars wedstrijden te gaan kijken. Daarom willen we een wedstrijdkalender in de kantine ophangen. Met het actuele schema met wedstrijden. Jij mag bepalen hoe dit vorm krijgt. Zo lang het anderen maar enthousiasmeert om wedstrijden te bezoeken. De enige eis die wij hebben, is dat je een printer thuis hebt.

  Dit is ook ideaal om een bijdrage te leveren voor jou als jeugdouder.