Vier spelers Blue Hawks actief op NK

Vier spelers van Blue Hawks hebben afgelopen weekeinde in Haarlem deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap Little League. Dit waren de aspiranten Bas en Stijn en junioren Jens en Thomas. Tijdens dit kampioenschap werden in zes honkbal- en softbalklassen gestreden om plaatsing voor het Europees kampioenschap.

Aan het Nederlands kampioenschap namen selectieteams uit verschillende regio’s uit Nederland deel. Selectie voor deze teams gebeurde eerder dit seizoen door try-outs. De Zwolse honkballers Bas en Stijn wisten zich via try-outs in de kijker te spelen bij respectievelijk de Junior League-selectie van Noord-Nederland en de Little League-selectie van Oost-Nederland. Jens en Thomas ontvingen vlak voor de start van het NK een uitnodiging voor het Senior League-team van Noord Nederland.

Het NK werd zaterdag 15 en zondag 16 juni gehouden in het Pim Mulierstadion in Haarlem, het oudste en grootste honkbalstadion van Nederland. Daar werd zondag ook de vierde All Star Game van de Nederlandse hoofdklasse gehouden. Het zorgde voor een geweldige ambiance waar breedtesport en topsport samenkwamen.

Bekijk foto’s van het NK Little League

Derde plaats

Stijn (links) en Bas (rechts)
Stijn (links) en Bas (rechts)

Op zondag legden zowel Bas als Jens en Thomas met hun teams beslag op de derde plaats. Bas eindigde met de Juniors op derde positie achter het sterke Night Hawks en Rotterdam. De Seniors, met Jens en Thomas binnen de gelederen, hoefden van de vijf deelnemende teams alleen Kinheim/DSS en Amsterdam voor zich te dulden.
Het Little League-team van Oost-Nederland won zaterdag één van de drie wedstrijden en verloor beide duels met slechts één punt verschil. Het team speelde op de slotdag om de vijfde tot en met zevende plaats. Het team van de Zwolse honkballer Stijn werd uiteindelijk zevende.

Hieronder kun je het verslag lezen van het Senior League-team.

De eerste wedstrijd was na een regenvertrager van bijna 2 uur tegen Amsterdam. Jens en Thomas waren niet opgesteld. Er werd gespeeld op veld 1, het grote veld van Kinheim. Best indrukwekkend om de jongens te zien vanaf de tribune. De wedstrijd ging tot de laatste slagbeurt gelijk op met goed veldwerk van beide teams. Stand voor de laatste slagbeurt was 1-1. In de laatste actie, met de honken vol, kwam door een iets te late actie van catcher Mick van Drachten de eindstand op 1-2. Pitcher was Auke van de Pioneers. Hij gooide de hele wedstrijd.

Niet opgewassen

De tweede wedstrijd begon pas om 18.00 uur. De wind was inmiddels toegenomen tot 6 a 7 en het was niet echt lekker om te honkballen. Thomas begon als pitcher en Jens als catcher. De tegenstander was DSS/Kinnheim. Tegen deze latere winnaar, die speelde op eigen veld, waren de noorderlingen niet opgewassen. Door het lange wachten op de tweede wedstrijd waren de jongens niet echt meer in vorm. Thomas zat niet lekker in de wedstrijd en werd na een geraakt werper en zes vrije lopen gewisseld en opgevolgd door twee andere pitchers. Jens bleef de hele wedstrijd goed catchen. Er werd verloren met 14-4.

Jens (links) en Thomas (rechts)
Jens (links) en Thomas (rechts)

Op zondag was de tweede speeldag en moesten weer twee wedstrijden worden gespeeld. Om 10.00 uur begon Noord aan de derde wedstrijd tegen Noor-Brabant. Dit team had ook twee wedstrijden verloren op zaterdag. Als pitcher werd Barney van de Berg van de Bedrocks op de heuvel gezet. Hij gooide drie strikeouts en door zeer goed veldwerk door de inmiddels goed op elkaar ingespeelde jongens van Noord was de voorsprong tot de laatste slagbeurt van Brabant opgelopen tot 6-0!
Jens kwam na een fout van de eerste honkman eenvoudig op één en kwam daarna veilig over de thuisplaat. In de laatste inning kon Barney de thuisplaat minder goed vinden en kwamen de Brabanders nog terug tot 6-4. Een verdiende overwinning voor team Noord. Thomas was niet opgesteld.

Trots

De tweede wedstrijd op zondag was tegen Rotterdam. Team Noord was als eerste aan slag en produceerde maar liefst drie keer een tweehonkslag en eenmaal een honkslag. De stand na de eerste slagbeurt was al 0-4 voor Noord! De uitstekend werpende Robin van de Bedrocks stond als pitcher op de heuvel. Zijn veld functioneerde weer goed en liet deze wedstrijd geen enkel punt toe. In de tweede inning maakte Thomas als linksvelder een geweldige vangbal. Aan slag sloeg hij een foutslag die zelfs op het hoofdveld van Kinnheim belandde. Daarna was hij met drie slag uit. Jens kwam opnieuw door een fout van de eerste honkman op het honk en kon uiteindelijk scoren. Eindstand 8-0 en zeer verdiend gewonnen. Zo werd team Noord derde in de sterke poule. Iets waar het hele team trots op kan zijn.

Alle wedstrijden werden vakkundig geleid door scheidsrechter Symon Havinga, die inmiddels een bekende umpire is geworden en nog diverse mensen kende van Blue Hawks. Terugkijkend op een mooi honkbalweekend kan Blue Hawks trots zijn op de vier spelers die uitkwamen voor hun district.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *