Versoepelingen voor de sport uitgesteld

Versoepelingen voor de sport blijven nog uit. Even zag het er naar uit dat het kabinet regels voor de sport vanaf 11 mei zou versoepelen. Nu dat niet gebeurt, heeft de KNBSB besloten om de start van de competities verder uit te stellen.

Het kabinet presenteerde in april een openingsplan om de samenleving stap voor stap te openen. EĆ©n van de versoepelingen moet het dan weer mogelijk maken om wedstrijden te spelen.

Vorige week werd duidelijk dat die versoepelingen nog even op zich laten wachten. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiĆ«nten in ziekenhuizen en op ic’s te hoog om nu versoepelingen door te laten gaan.

Start competities

Dat besluit heeft ook gevolgen voor onze competities. We hoopten met onze jeugdteams in het weekeinde van 15 en 16 mei aan de competitie te kunnen beginnen. Dat blijkt nu niet meer haalbaar. Voor de seniorencompetities heeft de KNBSB in ieder geval alle wedstrijden tot en met zondag 30 mei afgelast.

Het kabinet houdt op dinsdag 11 mei een nieuwe persconferentie. De kans is groot dat we dan meer duidelijkheid krijgen over de mogelijkheden om aan de competitie te kunnen beginnen. We blijven hopen voor de zomerstop nog een paar wedstrijden te kunnen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *