Verslag trainingsweekend Blue Hawks Ladies

Het splinternieuwe softbalteam van Blue Hawks heeft zich ver van Zwolle voorbereid op het aankomende seizoen. In navolging van de Zwolse pupillen reisden dit jaar de softbalsters af naar Noord-Holland voor een tweedaags trainingskamp aan zee. Lees hieronder het verslag, of klik op de link voor het foto-album.

Bekijk de foto’s >>

Eén voor één druppelden de dames het terrein van Blue Hawks op. De één met nog grotere tassen dan de ander, want wij dames moeten natuurlijk alles mee hebben! Toen de heren eenmaal de spullen hadden uitgezocht die voor het trainen meegenomen moesten worden, konden wij onze weg voortzetten richting de velden van Castricum!

Wat leuke foto’s in de auto en wat komische Whats-app’jes later kwamen wij rond 15.00 uur aan op de velden van Castricum. Er werd druk gevoetbald aan alle kanten door dames en heren van alle leeftijden. Er werd dan ook wel even omgekeken toen er een stoet dames aan kwam zetten met de nodige knuppels en ballen.
Na de ontzettend lange reis die wij af hadden moeten leggen, knorden onze magen flink! Een patatje of een kroketje werd door de meesten dan ook wel heerlijk naar binnen gewerkt. Brandstof voor de pittige training die ons te wachten stond.

Na een goede warming up met het rekken en strekken van de spieren, hebben we laten zien wat wij in huis hebben. Spelsituaties onder controle krijgen en vooral veel DOEN! Tot 6 uur hebben we in het heerlijke zonnetje getraind. Nadat wij alle spullen weer netjes bij elkaar hadden geraapt, en vooral de mannen hebben laten sjouwen, konden we onze weg vervolgen naar het mooie kasteel van Heemskerk!

Lekker naar rozen ruikend, stapten wij het kasteel van Heemskerk binnen. Heerlijke grapjes als : ‘Waar is de loopjongen?’ of ‘Mama, ik ben thuis!’ konden niet ontbreken bij dit prachtige kasteel en onze hostel voor de aankomende avond en nacht. Nadat wij de pasjes in ontvangst hadden mogen nemen en uiteraard onze eigen pakketje met bedlakens mee kregen, konden wij onze weg vervolgen naar de kamer. Op klaarlichte dag en zo fit als een hoentje waren al deze trappen naar de bovenste kerker toe een eitje. Je kunt je vast wel voorstellen wat een hel dat was na een avondje doorzakken!

Eenmaal het pasje in de deur gestoken, renden alle tien de dames naar binnen om hun bed uit te zoeken. Nadat iedereen tevreden was, werd er fanatiek gewerkt aan het opmaken van de bedden. Susan vond dit niet nodig en bedacht zich dat dit prima ’s nachts kon. Eerst dus tijd voor een heerlijk kopje koffie. Onze mama Maaike had haar Senseo-apparaat van thuis meegenomen. Iedereen werd voorzien van een kopje koffie.
Niet veel later werden de eerste grappen alweer door de kamer gegooid. Ruly was net onze prinses in dit grote kasteel, het kon ook niet ontbreken dat hij zijn haren naar beneden moest gooien zodat menig mannelijk schoon naar boven kon klimmen. Helaas voor een aantal dames onder ons bleef het vrij rustig aan de onderkant van de haren van Ruly.

Omdat wij heerlijk lang hebben doorgetraind op de velden van Castricum, moesten wij ons haasten naar beneden. Daar wachtte een heerlijk buffet op ons dat tot 19.00 uur zou duren. Stokbrood, tomatensoep, puree, hachee en salades. Heerlijk eten was er voor ons bereid. Als afsluiter konden wij genieten van een heerlijke chocolade mousse, die uiteraard bij een aantal dames onder ons in de neus heeft gezeten. Lachen en grapjes uithalen ging dus ook gewoon door bij het avond eten.

Klaar voor de start? AF! alle dames moesten zich douchen om de avond goed voor de dag te komen. Je kunt je dus wel voorstellen hoe lang dat heeft geduurd. Lekker tutten, haren stijlen en coaches die voor ons de spiegeltjes vast hielden. De avond begon al goed! om 21.00 was iedereen dressed to impress beneden gearriveerd en kon het feest beginnen. Helaas was Nivenus helemaal niet lekker en is zij de avond op de kamer gebleven. Wij hebben dus flink getoast op de dames die er helaas niet bij konden zijn!

Er was een liveband in het kasteel aan het repeteren, wat wij uiteraard helemaal niet erg vonden. Met al onze vrouwelijke charmes die wij in de strijd hebben gegooid, hebben wij de gitarist kunnen regelen in de bar. ‘Neeee, 1 liedje doe ik voor jullie’. Uiteindelijk heeft meneer de hele avond bij de bar gestaan om voor ons gitaar te spelen en liedjes te zingen. Met z’n allen zongen wij met onze goude keeltjes de sterren van de hemel. Na heel wat uurtjes, danspasjes, maar vooral drankjes later… was het om 01.30 de tijd om onze weg voort te zetten naar bed toe.

Sommige onder ons waren nuchter en konden de andere onder ons helpen met de dagelijkse behoeften. Tanden poetsen, kleren uit, pyjama aan, lenzen uit, sieraden af. Wat is er nou beter voor de teambuilding dan de mouwen uitsteken voor elkaar. Of was het dan toch wat meer éénrichtingsverkeer? De één had spijt dat ze haar bed niet had opgemaakt ’s middags en is gaan slapen in wat voor haar definieerbaar was als een ‘ Boterhamzakje’. Terwijl de ander ervan overtuigd was dat er een lampje uit de tandenborstel kwam.
Na heel wat gegiechel, uit bed vallen en weer opstaan en wat andere hilarische momenten, die alleen de muren van Slot Assumburg kunnen verdragen, is iedereen vredig gaan slapen.

Voor de meesten onder ons, nog geen tel later… ging de wekker! Tijd voor trainingsdag nummer twee. Fris en fruitig gingen wij op weg naar het ontbijt dat netjes voor ons geserveerd was. Heerlijke broodjes, beleg, cornflakes, yoghurt en drankjes stonden klaar om opgegeten en opgedronken te worden. Iedereen heeft dus zijn of haar buikje heerlijk vol gegeten en gedronken. Gauw naar boven, spullen bij elkaar verzamelen en alles weer meenemen zoals je het ook mee gebracht hebt. Susan heeft volledig aan deze opdracht voldaan. Waarbij de meesten van ons hun beddengoed in de vuile wasmand konden gooien, kon Susan haar plastic pakketje met beddengoed weer terugleggen tussen de schone lakens in de kast.

Uitgecheckt en Hop! Op weg naar het strand. Helaas liet de zon zich niet zien op het strand bij Wijk aan Zee. Dit heeft echter de pret niet gedrukt. Van een lange strandwandeling tot rollend over elkaar heen de duinen af, pret was er zeker! Met als afsluiter een lekkere beker chocolademelk met slagroom! Bij thuiskomst hebben de dames zich nog even uitgesloofd bij de thuisbasis. Honken werden neergelegd en de spullen werden opnieuw uit de kasten gehaald. Het zonnetje was hier ’s middags bij Blue Hawks goed te zien! Na een laatste proost hebben de dames zich naar huis begeven. De één nog brakker dan de ander, maar wat een topweekend!

Trainingskamp Blue Hawks Ladies 2013 hebben wij mooi op de kaart gezet! Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *