Verlies voor junioren in Drachten

De derde wedstrijd voor het nieuwe juniorenteam van Blue Hawks is gisteren verloren door pech. In Drachten was Drachten Diamonds uiteindelijk met 7-5 te sterk. Op het pitchen van Thomas en Ramon kwam de Friese thuisploeg dit duel niet verder dan één honkslag.

In de eerste inning gingen de junioren van Blue Hawks goed van start door maar liefst drie punten te scoren op vrije lopen en knappe hits van onder andere D’Angelo, Thomas en Ramon. Als startend werper stond Thomas op de heuvel. Hij stond in de gelijkmakende eerste inning geen punt toe.

In de tweede inning scoorde Blue Hawks slechts één punt door een vrije loop en gestolen honken. In de derde inning werd de ervaren en lange Frans door Drachten Diamonds op de heuvel gezet. Hij gooide zijn worpen harder dan zijn startend werper. Hier had Blue Hawks wat meer moeite mee en kon er niet meer worden gescoord.

Close call

Thomas werd in de derde inning vervangen door Ramon die de wedstrijd ook uitgooide. Aan het einde van de vierde inning was de stand inmiddels gelijk op 4-4 door een close call van de umpire op het eerste honk en een wel/niet aangeraakte thuisplaat door Remy en wat verwarring rondom een binnenhoog-situatie. Uiteindelijk werd het ‘end of game‘ gecalld en hebben de junioren verloren met 7-5. Geen reden om teleurgesteld te zijn, want er werd een goede wedstrijd gespeeld. In deze competitie komen we elkaar vaker tegen dus reden genoeg voor een sportieve revanche.

Thomas gooide als pitcher veertig ballen en kreeg geen hits tegen. Hij zorgde voor twee keer drie slag en gooide vier keer vier wijd. Ramon gooide 62 ballen kreeg één honkslag tegen en gooide vier keer vier wijd. De startend werper van Drachten gooide 61 ballen en de closer 69 ballen. Zij gooiden in totaal acht keer drie slag, tien keer vier wijd en kregen zes hits tegen. Volgende week spelen de weer een thuiswedstrijd tegen de Bedrocks uit Emmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *