Verlies junioren door gebrek aan slagkracht

Het juniorenteam van Blue Hawks heeft zijn eerste wedstrijd in een zonovergoten Assen verloren met 5-8.  Vorig jaar speelden de junioren hun ook tegen The Pioneers. Dat was toen nog op een bevroren veld. Deze keer waren de weersomstandigheden ideaal.

De Zwolse junioren waren door diverse redenen slechts met zeven spelers en één toegevoegde aspirant (Renick) naar Assen afgereisd. De ‘powerhitters’ Remy, Darlin en Sergio waren afwezig.

De eerste 3 innings ging de wedstrijd gelijk op. Voor de altijd sportieve Pioneers stond Auke weer op de heuvel en voor Blue Hawks Thomas. Deze twee pitchers kennen elkaar al vanaf de pupillen. Na de eerste inning was de stand nog 0-0. Beide pitchers gooiden tweemaal een strike out.

Gemis

Na de tweede inning was de stand 1-0 voor de Pioneers. Noud sloeg een prachtige honkslag, maar werd uitgegeven bij het stelen van het derde honk. In de derde inning kwam Blue Hawks zelfs op een 1-2 voorsprong door een honkslag van Dimas en een tweehonkslag van Bram.

In de vierde inning werd het gemis, ondanks een in het verre buitenveld geslagen tweehonkslag van Renick, van goede slagmensen duidelijk. Vorige week verloren The Pioneers nog met 14-7 tegen een zevenmans formatie van de Knights. Tegen de Blue Hawks waren ze deze uitslag duidelijk aan het goed maken. Auke van de Pioneers kwam steeds beter in zijn ritme. Met uiteidelijk twaalf strikeouts was Blue Hawks duidelijk niet opgewassen tegen deze pitcher.

Juiste moment

De Pioneers sloegen in de vierde inning op het voor hun juiste moment toe. Met alle honken bezet en een tweehonkslag tegen stroomden de punten binnen en kwamen de junioren op een achterstand die niet meer in te halen viel. In de vijfde en laatste inning werd de moegestreden Thomas vervangen door Ramon. Hij zorgde als closer ervoor dat er geen tegenstander meer binnen kwam.

Jeroen speelde zijn eerste competitiewedstrijd voor de junioren. Volgende week is tijdens de eerste thuiswedstrijd op Koningsdag aartsrivaal Bedrocks de tegenstander. Vorig seizoen werd er vier keer gewonnen van deze uiteindelijke kampioen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *