Verlichting softbalveld goedgekeurd

Blue Hawks heeft gisteravond opnieuw een enorme mijlpaal bereikt. Bij de officiële lichtmeting is de nieuwe veldverlichting rondom het softbalveld officieel goedgekeurd. De Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks heeft daarmee een primeur.

Bij de lichtmeting, die gisteravond laat plaatsvond op het softbalveld van Blue Hawks, waren onder meer vertegenwoordigers aanwezig van leveranciers Lumosa LED, Aerolux en de honk- en softbalbond KNBSB. De afgevaardigde van de KNBSB had nog nooit eerder een zo mooi egaal verlicht veld gezien. Uit de lichtmeting bleken de waarden ruim boven de gemiddelde norm te liggen van de honk- en softbal KNBSB.

Door de goedkeuring van de KNBSB is Blue Hawks de eerste club in Europa, die zijn softbalveld heeft verlicht door middel van duurzame LED-verlichting. De keuze voor LED-verlichting past bij de duurzaamheidsambitie van de gemeente Zwolle.

Verlichtingsniveau

De lampen, die zijn geplaatst op achttien meter hoge lichtmasten, zijn in te stellen op vier standen. Hierdoor hoeft tijdens specifieke trainingen niet de volledige lichtinstallatie te worden gebruikt. Er kan worden gekozen voor verlichting van het complete veld, van het binnenveld, van het buitenveld en van het linksveld. Die laatste optie is gekozen met het oog op de toekomstige realisatie van een slagtunnel.

Bij Blue Hawks is de Lumosa CS860 toegepast. Het binnenveld kent een verlichtingsniveau van 500 lux, het buitenveld van 300 lux en het zogenaamde ‘backstop’-gebied van 200 lux.

1 Reactie

  1. Wij zijn onder de indruk van de prachtige lichtinstallatie bij de Blue Hawks.
    WIj van Honk en Softbal vereniging Vennep Flyers zijn op zoek naar ook zo’n verlicht speelveld.
    Onze vereniging speelt in Nieuw Vennep onder de rook van schiphol en willen graag weten wat de kosten zijn om dit te realiseren. Er bestaat ook een subsidie d=regeling maar deze is voor dit jaar al opgesnoept.
    Graag verneem ik van U of er ook kosten zijn voor een eventuele offerte.
    vr grRob Stok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *