Veiligheid voorop op en rond het veld

Slaan met een slaghelm, catchen met degelijke uitrusting. Veiligheid bij het honkbal en softbal is heel belangrijk. Maar veiligheid gaat veel verder. Veiligheid is ook een verantwoordelijkheid van spelers, coaches en trainers zelf.

Door goed op te letten wat je doet tijdens trainingen en wedstrijden kun je al heel wat ongelukken op het veld voorkomen. Toch kan het gebeuren dat er een keer iets misgaat. In enkele gevallen voldoet daarvoor een reguliere aansprakelijkheidsverzekering van de betrokken spelers.

Maar om er zeker van te zijn dat je goed bent gedekt, adviseert Blue Hawks alle leden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten met dekking voor sport en spel. Controleer dus eventueel je aansprakelijkheidsverzekering en pas deze aan als dat nodig is.

Openbaar park

De velden van Blue Hawks zijn gelegen in een openbaar park. Daardoor lopen ook mensen rond, die geen lid zijn van Blue Hawks. Bijvoorbeeld omdat ze hun hond uitlaten. Maar misschien ook omdat ze toeschouwer zijn bij trainingen of wedstrijden. Om hun veiligheid te garanderen, is het niet langer toegestaan om ballen te gooien of te slaan buiten de omheining van het honkbal- en softbalveld.

Willen wisselspelers, pitchers of catcher tijdens een wedstrijd warm gooien? Zoek hiervoor dan een veilige plek op binnen de hekken, of wijk desnoods uit naar het andere veld.

Huisregels

De bovengenoemde punten maken zijn besproken met de trainers en coaches en maken vanaf nu ook deel uit van de huisregels van Blue Hawks. Ook zijn ze opgenomen op het aanmeldformulier.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *