Veel ideeën tijdens brainstormavond

Met zo’n dertig leden hebben we gisteravond een brainstormsessie gehouden om samen na te denken over de toekomst van de club. Als speciale gast kwam Ferenc van Damme langs. Als veranderaar maakt hij de laatste jaren organisaties, besturen en bedrijven bewust van de veranderingen in de samenleving. Zo probeert hij het verandervirus te verspreiden.

“Als jullie op deze manier verder gaan, bestaat Blue Hawks over tien jaar dan nog wel?”, vroeg Ferenc zich hardop af. Een vereniging zoals wij die kennen, verdwijnt steeds meer. Een vereniging is niet langer meer een georganiseerde structuur. Het wordt steeds meer een onvoorspelbare zwerm. Er breekt een nieuw tijdperk aan. En dat vraagt om nieuwe spelregels.

Na de inleiding door Ferenc zijn we aan de slag gegaan en hebben we in groepjes gesproken over de belangrijkste thema’s voor Blue Hawks. Wat gaat goed, wat kan beter. En vooral, wat zijn de kansen voor Blue Hawks? Op constructieve wijze hebben we de prioriteiten voor onze club bepaald. Met alle waardevolle input is een belangrijke stap gezet voor de koers die we de komende jaren moeten gaan volgen.

Vragen?

De input uit de brainstormsessie wordt de komende periode gebruikt voor het opstellen van het beleidsplan voor 2018-2020. Het nieuwe bestuur heeft dan meteen inzichtelijk waar de vereniging staat en wat de opgaven zijn.

Nieuwsgierig naar de inhoud van de brainstormsessie? De presentatie en een volledig verslag van gisteravond is te downloaden via de besloten Ledenpagina. Deze documenten zijn ook bij het bestuur op te vragen via het online contactformulier. Je kunt daar bovendien terecht voor vragen, opmerkingen of suggesties. Heb je naar aanleiding van de brainstormsessie interesse om verder mee te praten over de koers van Blue Hawks, of uitvoering aan de plannen te geven in een bestuursfunctie, dan horen we dat graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *