Uitnodiging Zwolse junioren voor NK

De Zwolse honkballers Thomas en Jens hebben gisteren een uitnodiging ontvangen om met het Senior League-team van Noord-Nederland op zaterdag 15 juni deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap. Dit toernooi wordt gehouden in het Haarlemse Pim Mulierstadion.

Het Senior League-team bestaat uit de beste spelers van onder meer Bedrocks uit Emmen, Caribe uit Groningen en Drachten Diamonds. Hiervoor werden in april try-outs gehouden. Thomas is nu als pitcher aan deze selectie toegevoegd. Jens is gevraagd als catcher. Thomas (foto) kwam al tweemaal eerder uit voor het Little League-team van Noord-Nederland. In één van deze seizoenen ontving hij een onderscheiding voor Rookie of the Year. Voor Jens wordt het zijn debuut voor een Noord-Nederlandse selectie.

Het tweetal voegt zich woensdag voor de eerste keer bij de selectie als in Assen een oefenwedstrijd wordt gespeeld. Het Nederlands kampioenschap wordt gespeeld op zaterdag 15 juni. De finale wordt een dag later gespeeld. De wedstrijden vinden plaats in het Pim Mulierstadion in Haarlem, één van de honkbalstadions in Nederland. Er worden wedstrijden gespeeld tegen een selectieteam uit Brabant en Rotterdam.
Vorig jaar werd het Senior League-team van Noord-Nederland Nederlands kampioen en reisde de selectie af naar Italië voor deelname aan het Europees kampioenschap.

Tijdens de try-outs in april werd Blue Hawks-aspirant Bas al geselecteerd voor het Junior League-team van Noord-Nederland.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *