U21-honkballers Blue Hawks veroveren kampioenschap

De honkballers van Blue Hawks U21 zijn vandaag kampioen geworden in de 3e klasse. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd op het eigen Sportpark De Peterskamp in Zwolle nummer drie The Eagles met 8-4 verslagen om de titel veilig te stellen. Voor de Zwolse ploeg was dit het eerste kampioenschap in deze leeftijdsklasse sinds 2016. “Het was spannend tot het laatste moment”, reageerde coach Armando Davelaar na afloop.

De verschillen in de 3e klasse waren klein. In de competitie met teams uit Groningen, Deventer, Leeuwarden, Meppel en Hardenberg streden vier teams in het slot van het seizoen nog om het kampioenschap. Koploper Blue Hawks voelde daarbij vooral de hete adem van nummer twee Caribe in zijn nek. Daarom moest gewonnen worden in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de honkballers van The Eagles uit Deventer, de nummer drie uit het klassement.

Zij gaven de winst niet zomaar cadeau. Doordat Blue Hawks de kampioenswedstrijd gespannen begon, kregen de bezoekers de kans om een goede voorsprong op te bouwen. Door een serie fouten kwam de thuisploeg in de derde inning op 0-3 achter. Met zes strikeouts hield de Zwolse pitcher Julian van Drunen de schade beperkt. Bij een 0-4 achterstand bracht Sem Huizing zijn ploeg in de vierde inning terug in de wedstrijd. Met een daverende tweehonkslag diep in het rechtsveld sloeg hij twee punten binnen, waarna hij zelf het verschil tot 3-4 verkleinde op een hit van Michael Nijkamp.

Voorsprong

Een inning later besliste Julian van Drunen de wedstrijd. Hij sloeg op zijn beurt met een honkslag twee punten binnen. Daarmee kwam Blue Hawks voor het eerst dit duel op voorsprong. En die gaven de Zwolse honkballers niet meer uit handen. Na onder meer een punt van Tim Cornelissen werd de eindstand bepaald op 8-4. Voor de Zwolse ploeg scoorden Thijs Schoonhoven en Tim Cornelissen elk twee punten. Die scherpte in de slotfase was volgens winnend coach Davelaar precies waar het team al het hele seizoen op traint. “Wij werken er echt aan om te blijven strijden tot het einde. En dan pakken we de overwinning in het laatste half uur”, legt hij uit.

Het was het eerste kampioenschap voor een Zwolse juniorenploeg in zes jaar tijd. De titel kreeg extra glans doordat de huidige ploeg nog maar aan zijn tweede seizoen bezig was in de U21-klasse. Vorig jaar eindigde Blue Hawks in het eerste seizoen met drie overwinning nog op een vijfde en voorlaatste plaats. Maar dit jaar stormde de ploeg door naar de kop van het klassement. Davelaar: “Het was een lang seizoen met hele goede teams in onze competitie. Geen enkele wedstrijd was makkelijk. Maar we hebben steeds onze focus gehouden. Zo hebben we ervoor gezorgd dat we ook de slechte wedstrijden hebben gewonnen. Dat maakte voor ons het verschil.”

Beloning

Blue Hawks opende het seizoen met zeven overwinningen op rij. Uiteindelijk won de Zwolse ploeg veertien van zijn zestien wedstrijden. In het bijzijn van veel publiek werd vandaag de veertiende zege geboekt en werd het kampioenschap veilig gesteld. Davelaar kan tevreden terugkijken op het succesvolle seizoen. “We hebben een geweldig seizoen gehad. Dan is dit kampioenschap natuurlijk heel mooi”, vertelt hij. “Het is echt een beloning voor de jongens.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *