Tweetal in Noord-Nederlandse selectie

Blue Hawks-jeugdspelers Stijn Bruins Slot en Jesse Holsheimer zijn geselecteerd voor de teams van Noord-Nederland, die zich de komende weken door middel van het regionale programma gaan voorbereiden op het Nederlands kampioenschap Little League.

Stijn is geselecteerd voor de selectie van de Senior League. Dit team bestaat verder uit spelers van Bedrocks uit Emmen, HCAW uit Bussum, Caribe uit Groningen en Knights uit Leek. Voor de junior van Blue Hawks wordt het de vijfde keer dat hij is geselecteerd voor het regionale programma van Noord-Nederland. Eerder nam hij tweemaal deel aan zowel de Little League als de Junior League.

Het selectieteam van Noord-Nederland treft tijdens het Nederlands kampioenschap de talentvolle selecties uit Den Haag, Oost-Nederland en Noord-Holland.

Debuut

Jesse Holsheimer (zie foto) vertegenwoordigt Blue Hawks in de Noord-Nederlandse selectie voor de Little League. Vorig jaar had de Zwolse pupil ook al een selectie verdiend en had hij zijn debuut gemaakt tijdens het Nederlands kampioenschap.

In de Little League-selectie spelen verder honkballers uit Groningen (Caribe), Emmen (Bedrocks), Veendam (The Blokes), Assen (The Pioneers) en Drachten (Drachten Diamonds). Het team neemt het tijdens het NK op tegen selectieteams uit Amsterdam en Midden-Nederland.

Europees kampioenschap

De eerste speelronde van het Nederlands kampioenschap wordt gehouden op zaterdag 14 mei in Almere. Het finaleweekeinde vindt op zaterdag 18 en zondag 19 juni plaats in Hoofddorp. Dit honkbalstadion van hoofdklasser Vaessen Pioniers is in september het decor voor het Europees kampioenschap voor nationale A-teams.

De winnaars van het NK plaatsen zich voor de Europese kampioenschappen Little League, die in juli van dit jaar worden gehouden in het Poolse Kutno (Little League) en het Italiaanse Novara (Senior League).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *