Twee pupillen in Noord-Nederlandse selectie

De pupillen Jesse Holsheimer en Mart Ringnalda zijn geselecteerd voor het opleidingsprogramma van de Future Stars Littles 2015. Het tweetal traint de komende weken met het selectieteam van Noord-Nederland in de voorbereiding op het Nederlands kampioenschap.

Jesse en Mart (foto) namen gisteren deel aan de try-outs in Beilen. Uit alle deelnemende honkballers, geboren tussen 1 mei 2002 en 31 december 2006, van een groot aantal clubs uit Drenthe, Friesland en Groningen werden de twee Zwolse spelers geselecteerd voor de Future Stars, het opleidingsprogramma van de honk- en softbalbond KNBSB.

De komende weken houdt de Noord-Nederlandse selectie acht gezamenlijke trainingen in de voorbereiding op het Nederlands kampioenschap Little League. Dit evenement wordt op zaterdag 23 mei, zaterdag 13 juni en zondag 14 juni gehouden in Hoofddorp.

World Series

De winnaar van het NK plaatst zich voor het Europees kampioenschap in Polen en maakt bovendien kans op deelname aan de Little League World Series in de Verenigde Staten.

In de afgelopen jaren werden al een groot aantal spelers van Blue Hawks geselecteerd voor de Noord-Nederlandse selectie en namen zij bovendien deel aan het Nederlands kampioenschap. De selectie van Jesse en Mart, de enige Zwolse honkballers tijdens de try-outs, is opnieuw een bevestiging van de sterke jeugdopleiding van Blue Hawks.

1 Reactie

  1. De Try outs voor de selectieteams van de Future Stars juniors en seniors zijn op zondag 29 maart bij de Bedrocks in Emmen.
    Er kunnen dus nog Blue Hawks spelers bij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *