Twee kampioenschappen voor Blue Hawks

Met twee overwinningen op Bedrocks zijn de junioren van Blue Hawks vandaag kampioen geworden in de 2e klasse B. Het is het tweede kampioenschap van de Zwolse club dit seizoen. Eerder legden al de heren softballers van Blue Hawks beslag op de eerste plaats in de 3e klasse E.

De junioren van Blue Hawks speelden een uitermate sterk seizoen. In zestien wedstrijden werd geen enkele keer verloren. Alleen werd éénmaal gelijkgespeeld. Op 2 juli eindigde de wedstrijd tegen nummer twee The Eagles in 8-8. Maar de Zwolse honkballers maakten in het restant van het seizoen geen fouten meer.

Op de slotdag van de competitie werd in Zwolle met 0-15 en 7-5 gewonnen van Bedrocks uit Emmen. Daarmee was het kampioenschap een feit. Blue Hawks liep drie punten uit op The Eagles uit Deventer. De Zwolse junioren waren het hele seizoen al de torenhoge favoriet voor de titel. In zestien wedstrijden werden zowel de meeste punten gescoord (274) als minste punten tegen gekregen (52). Het is nog maar het eerste kampioenschap voor een juniorenteam van Blue Hawks sinds 2004.

Oppermachtig

Ook de heren softballers van Blue Hawks waren dit seizoen oppermachtig. De Zwolse ploeg heeft in de 3e klasse nog één wedstrijd voor de boeg, maar is al zeker van de titel. Blue Hawks verloor slechts eenmaal, een 18-4 nederlaag op 19 augustus tegen The Harriers. Alle overige elf wedstrijden werden met groot verschil gewonnen. Negen keer zelfs met minimaal veertien punten verschil.

081016_heren_softbalAfgelopen vrijdag kon in Amersfoort overwinning nummer elf worden bijgeschreven, een 5-20 zege tegen Quick Amersfoort. Beide teams treffen elkaar vrijdagavond in Zwolle nog voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Blue Hawks eindigde met vijf punten voorsprong op nummer twee The Harriërs. Daarmee werd de ploeg voor de tweede keer in vier jaar tijd kampioen in de 3e klasse.

Succes

Met de twee kampioenschappen is het succes van Blue Hawks voortgezet. Het totaal aantal kampioenschappen voor Blue Hawks in de laatste veertien jaar is met deze twee titels gekomen op maar liefst zestien. In die periode werden ook onder meer de heren honkballers, de dames softbalsters en de pupillen kampioen.

De junioren en heren softballers waren dit seizoen niet de enige teams met verdienstelijke prestaties. Het eerste heren honkbalteam van Blue Hawks strijdt nog steeds om een knappe tweede plaats in de 4e klasse, terwijl de dames softbalsters het officieuze kampioenschap veroverden in de 4e klasse. Het damesteam van Blue Hawks werd dit seizoen ingedeeld in een gecombineerde 3e/4e klasse. Met zeven overwinningen in vijftien wedstrijden en een vijfde plaats werden de Zwolse softbalsters het beste 4e klasse team in deze poule.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *