Twaalf jeugdspelers naar NK Little League

De top van het Nederlands jeugdhonkbal verzamelt zich dit weekeinde in Hoofddorp en Rosmalen voor het Nederlands Kampioenschap Little League. Aan het jaarlijkse kampioenschap doen namens de selectieteam van Noord-Nederland maar liefst 12 spelers van Blue Hawks mee.

Vorige maand werden Norah Lindeboom en Carlijne Tak geselecteerd voor de Littles-klasse van het NK. De U12-speelsters maken hun debuut op het Nederlands kampioenschap. Het team staat onder leiding van Blue Hawks-spelers Frank Ebbelink (heren softbal), Niels Pleeging (U21) en Remy Mercelina (heren softbal). In Almere treffen de Littles de sterke selectieteams van Brabant United en Rotterdam.

Voor de Intermediates van Noord-Nederland werden ook twee spelers van Blue Hawks geselecteerd. Dat zijn de U12-honkballers Zaïr van der Horst en Milan Langeraar, die eveneens debuteren op het NK. De Intermediates reizen voor het NK af naar Rosmalen waar ze het op moeten nemen tegen Brabant United en East Pro’s. Het team staat onder leiding van Amber Freriks en Noud Freriks, respectievelijk de coaches van U12 Blue Hawks en U15 Blue Hawks en bovendien spelers van het herenteam van Blue Hawks.

Grootste vertegenwoordiging

De grootste vertegenwoordiging van Blue Hawks maakt deel uit van de Juniors van Noord-Nederland. Voor dit selectieteam ontvingen maar liefst vijf spelers een uitnodiging. Dat zijn de U15-honkballers Raúl de Bruijn, Jort van Munster, Roan Ebbelink, Thijs Dekker en Joaz Willebrandts. Het team, dat onder leiding staat van oud Blue Hawks-speler Maickel Ebbelink en Blue Hawks U15-coach René de Bruijn, treft in Hoofddorp als tegenstanders het selectieteam van Amsterdam en South East Sharks.

De U21-honkballers Pim Oele, Joris Dekker en Arnaud Meijer werden vorige maand geselecteerd voor de Seniors van Noord-Nederland. Zij strijden in Rosmalen om het Nederlands kampioenschap met Brabant United, Night Hawks, Rotterdam en The Hague Lions.

World Series

Het Nederlands kampioenschap Little League is het grootste jeugdtoernooi van het jaar. De nummers één plaatsen zich voor het Europees kampioenschap Little League, dat deze zomer wordt gehouden in Polen, Tsjechië en Italië. Daar staan tickets voor de World Series op het spel.

Als Blue Hawks zijn we trots op deze grote afvaardiging van spelers én coaches. We wensen alle deelnemers, maar vooral onze eigen Blue Hawks-leden, heel veel succes, plezier en sportiviteit op het NK!

Op de foto staan alle spelers en coaches van de selectieteams van Noord-Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *