Het Little League-team van Oost in 2012.

Try-outs voor NK Little League

Ook dit jaar wordt het Nederlands kampioenschap Little League gespeeld. Verschillende jeugdleden van Blue Hawks hebben vorig jaar met een selectieteam van Oost-Nederland aan dit NK deelgenomen. Woensdag 20 en 27 maart zijn de try-outs voor de selectie van dit jaar. Je kunt je nu aanmelden voor deze try-outs.

De try-outs en de trainingen voor het Nederlands kampioenschap Little League maken deel uit van het Future Stars-programma van de Nederlandse honk- en softbalbond KNBSB. Deelnemers worden opgedeeld in twee groepen:

  • Future Stars Prospects (geboren tussen 1 mei 2002 en 2004)
  • Future Stars Rookies (geboren tussen 1 mei 2000 en 30 april 2002)

De Future Stars Rookies trainen de komende enkele weken gezamenlijk in de voorbereiding op het NK, dat op zaterdag 15 en zondag 16 juni wordt gehouden. Voor dit toernooi wordt de selectie teruggebracht tot veertien spelers. De Future Stars Prospects nemen nog geen deel aan het NK Little League. Deze groep krijgt acht trainingen waarbij het accent ligt op instructie van de basisvaardigheden. Hoogstwaarschijnlijk zal er voor deze groep wel een afsluitende dag worden georganiseerd.

Try-outs

De try-out van het Future Stars-programma vindt op woensdag 20 maart plaats bij Robur’58 in Apeldoorn en 27 maart bij Giants uit Hengelo. Je hoeft slechts aan één try-out deel te nemen. De kosten bedragen € 5 per persoon. De try-outs voor de Future Stars Prospects is van 16.00 tot 17.30 uur. De try-outs voor de Future Stars Rookies wordt gehouden van 17.30 tot 19.00 uur.

Tijdens de try-outs dienen deelnemers hun clubuniform te dragen. Ook moeten zij een knuppel helm en indien nodig catcherspullen meenemen. Dit materiaal kan van Blue Hawks worden geleend.

Aanmelden voor de try-outs kan bij Blue Hawks via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *