Titelaspiraties weg na loodzwaar weekeinde

Voor de junioren van Bedrocks gold de wedstrijd zaterdag tegen Blue Hawks als de kampioenwedstrijd. De Zwolse honkballers verstoorden het feestje echter abrupt. Voor de derde keer op rij dit seizoen versloeg het juniorenteam van Blue Hawks de koploper uit de competitie. Daarmee benadrukte Blue Hawks het krachtsverschil. Een dag later ging Blue Hawks ten onder aan een loodzwaar programma, waardoor Bedrocks zich volgende week zeer waarschijnlijk alsnog als kampioen mag uitroepen.

Door een verregende wedstrijd en een overvol programma van twintig wedstrijden, moesten de junioren van Blue Hawks dit weekeinde driemaal aan de bak voor wedstrijden tegen Bedrocks, Knights en Caribe. Wat begon met een duidelijke 13-16 zege op koploper Bedrocks, eindigde uiteindelijk een dag later, onder het oplettende oog van afgevaardigden uit Emmen en Drachten, alsnog met een ontzettende domper.

In een spannende wedstrijd tegen de zeer waarschijnlijke kampioen Bedrocks uit Emmen waren de belangen zaterdag groot. Bij winst door de Emmenaren waren zij zo goed als zeker van de titel. De ervaren pitchers Barney (Bedrocks) en Thomas (Blue Hawks) stonden weer tegenover elkaar om hun team naar de overwinning te leiden. De pitchers staan al zeker acht jaar tegenover elkaar vanaf de pupillentijd.

Gelijkwaardig

Na twee innings spelen ging de strijd nog gelijkwaardig op, waarbij Bedrocks op een 3-0 voorsprong kwam. Maar na een strikeout van de pitcher van Bedrocks door Thomas, raakte hij zo van slag, dat hij hierna de slagzone niet meer kon vinden. Hier maakte Blue Hawks gretig gebruik van. Na zes vrije lopen, twee honkslagen en weer een grandslam inside-the-park-homerun door Darlin werd de stand omgebogen naar een 6-10 voorsprong voor de Zwollenaren. Nadat de eerste picher was vervangen bij Bedrocks, kwam de opgebouwde voorsprong niet meer in gevaar.  Beide teams produceerden negen honkslagen en een inside-the-park homerun.

Het was daarmee de derde overwinning dit seizoen van Blue Hawks op Bedrocks. Eerder werd al gewonnen met 14-8 en 10-14. Zonder overwinning op Blue Hawks, lijken de honkballers uit Emmen nu wel de titel binnen te hebben. Twee wedstrijden een dag later, tegen Knights en Caribe, werd teveel voor de Zwolse honkballers. Van Knights werd in Leek nog wel overtuigend gewonnen (1-20), maar vervolgens werd op hetzelfde veld verloren van Caribe (18-5). Daarmee is Blue Hawks op één punt achterstand gekomen van koploper Bedrocks.

Overtreden

290913_junioren_knightsDe wedstrijden van Blue Hawks in Leek werden bijgewoond door afgevaardigden van Bedrocks en Drachten Diamonds, de nummer drie uit het klassement. Zij wilden er zeker van zijn dat Blue Hawks de regel van de pitch-counts niet zou overtreden. De afvaardiging van Bedrocks was er uiteindelijk getuige van, dat wat zij zelf niet was gelukt (winnen van Blue Hawks) een dag later wel lukte door Caribe. Daarmee kon Bedrocks niet zaterdag op eigen veld in de wedstrijd tegen Blue Hawks zijn kampioensfeestje vieren, maar werd dat een dag later wel mogelijk naast het veld van een andere wedstrijd van Blue Hawks.

Ondanks de commotie langs het veld, was de wedstrijd tussen Knights en Blue Hawks een sportieve met drie hoogtepunten. Voor dit duel werd het oude tandem Dimas/Jens voor het eerst sinds lange tijd weer op de heuvel en achter de plaat gezet. Ondanks enige bedenkingen van hemzelf presteerde Dimas (foto) zo goed, dat de tegenstander slechts aan één honkslag toekwam. Aan het einde van de derde inning was de voorsprong voor Blue Hawks door honkslagen van Ramon, Thomas en Darlin zo opgelopen tot 0-5.

Homeruns

Vanaf de vierde inning werden de Zwolse junioren pas echt wakker en begonnen ze te slaan. Na een honkslag van Ramon sloegen Darlin en Jens de eerste regelrechte homeruns van de junioren in dit seizoen. De beer was los en in deze inning sloegen ook Sergio, Remy, Ramon, Thomas, Dimas, Bram en Max een honkslag. Met drie nullen op rij werd vervolgens de wedstrijd beëindigd: 1-20. Dimas, die jarenlang niet meer op de heuvel had gestaan. gooide tegen Knights bijna een bijna no-hitter. Zijn veld hielp hem zonder fouten.

In de wedstrijd tegen Caribe verliep het hierna een stuk minder voorspoedig. De derde wedstrijd van dit weekeinde begon voor de spelers zijn tol te eisen. In een zware wedstrijd tegen een voormalig 1e klasse-juniorenteam had Blue Hawks vanaf het eerste moment geen schijn van kans. Na drie innings werd de wedstrijd door een goed leidende scheidsrechter van Caribe beëindigd met een eindstand van 18-5 in het voordeel van Caribe.
Erg moe maar toch tevreden over een bijna zekere tweede plaats in de competitie keerden de junioren na het lange speelweekeinde terug naar Zwolle. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen in Assen tegen The Pioneers, de plek waar de junioren van Blue Hawks ook het seizoen was begonnen. Het was toen de eerste wedstrijd voor een juniorenteam van Blue Hawks sinds 16 mei 2009.

4 Reacties

  1. Jammer junioren! Goed gestreden dit jaar.
    Opnieuw weer erg sneu om te lezen dat er veel vriendjes(familie)politiek is tussen de Bedrocks, Diamonds en de bond!

  2. Wanneer de laatste wedstrijden zouden zijn verdeeld over meerdere dagen was het jullie zéker gelukt! Jammer, maar super gedaan!

  3. Beetje jammer die eerste opmerking. Overigens moet Bedrock zaterdag nog wel winnen. Verkoop de huid niet voor de beer is geschoten.
    Uiteindelijk telt het resultaat, wie wint de meeste wedstrijden. Niet wie wint van wie.

  4. Beetje erg jammer van die eerste reactie. Hoezo vriendjespolitiek? De regels moeten gehanteerd worden en die mogen niet overtreden worden. Ook werden de wedstrijden in de gaten gehouden door de diamonds omdat zij misschien nog 2e konden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *