Terras weer open en meer mogelijkheden om te trainen

Samen trainen wordt binnenkort weer mogelijk voor alle teams. Het kabinet heeft vandaag bekendgemaakt dat we vanaf woensdag de tweede stap nemen uit het openingsplan. Die stap maakt het ook mogelijk om het terras bij onze kantine te openen.

Nu nog mogen alleen spelers tot en met 26 jaar samen trainen. Spelers van 27 jaar en ouder moeten in aparte groepen van 4 spelers trainen. Dit wordt nu door het kabinet verruimd. Met ingang van woensdag mogen spelers van 27 jaar en ouder in groepen van 30 spelers samen trainen.

Dit betekent dat deze spelers weer kunnen aansluiten bij de rest van de groep. Wel blijft voor spelers van 27 jaar en ouder onderling de 1,5 meter afstandsregel van kracht. We hebben de nieuwe mogelijkheden verwerkt in ons coronaprotocol. Die kun je onderaan deze pagina downloaden.

Terras mag open

Ondanks de nieuwe versoepelingen mogen we nog steeds geen wedstrijden tegen andere clubs spelen. Ook mag er nog geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden langs de kant zitten. De versoepelingen maken het wel mogelijk om voor onze spelers het terras bij de kantine tussen 06.00 en 20.00 uur te openen. Spelers die klaar zijn met hun training of wedstrijd kunnen kort op het terras zitten om iets te eten of te drinken.

Je mag dan met 2 personen op 1,5 meter aan een tafel zitten. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Personen uit hetzelfde huishouden mogen met meer mensen aan tafel zitten. Je mag alleen de kantine in voor toiletbezoek, of om (contactloos) te betalen.

Coronaprotocol

Wil je tijdens een training of een onderlinge wedstrijd het terras openen? Dan wijs je iemand aan die zorgt voor de kantinedienst. In ons coronaprotocol staat wat straks wel en niet mag op het terras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *