Succesvolle eerste Blue Hawks Pub Quiz

De allereerste Pub Quiz van Blue Hawks is een feit! Gisterenavond was de kantine gevuld met fanatieke, enthousiaste leden. De één wat meer voorbereid dan de ander, maar allemaal met maar één doel, winnen.

De deelnemers werden ontvangen door niemand minder dan aspirant Krijn, de gastheer van de avond. Iedereen die zich had aangemeld, kreeg een consumptiebon voor één drankje. Na enige uitleg en het verdelen van de teams, kon de Pub Quiz van start gaan.

In de eerste ronde mochten de leden hun kennis gebruiken tijdens het thema ‘Film & Televisie’. De stemming zat er al snel goed in nadat de vraag ‘Hoe heet de broer van Sherlock Holmes?’ anders werd verstaan door één van de heren.

Pittige vragen

090214_pub_quiz2Toen de focus weer was herpakt, werd er door quizmaster Maurice Linssen gekeken hoe het met de kennis van het actuele nieuws was gesteld. Na wat pittige vragen, was het tijd voor wat actie.

Tijdens de eerste bonusronde moesten de teams vragen beantwoorden door aantallen te noemen. Bijvoorbeeld door te schatten hoeveel minuten het record adem inhouden onder water is. Elk team mocht zijn of haar antwoord op een krijtbord schrijven en gelijktijdig met de andere teams het bord omhoog houden. Wie het dichtst bij het antwoord zat, mocht op een spijker slaan.

Bonuspunten

Het team die de spijker het diepst in het hout had geslagen, kreeg tien bonuspunten. Waarbij andere heren mis of niet hard genoeg sloegen, sloeg Jop de spijker er drie centimeter dieper in. Daarmee had hij de tien bonuspunten voor zijn team binnengesleept.

090214_pub_quiz3Tijdens de ronde waarbij de teams tegen elkaar op moesten bieden, gebeurde er wel iets heel opmerkelijks. Het was de bedoeling dat elk team aangaf hoeveel automerken zij konden opnoemen. Het team met Gordon, Joey, Jan Barneveld en Thomas pakte het groots aan. Zij wisten zeker dat zij 24 automerken konden opdreunen in één minuut tijd. Verbazingwekkend genoeg wiste zij dit ook te doen. Grote klasse!

Champagne

Aan het einde van de quiz kreeg het winnende team met Jop, Patrick, Jan Egbertsen en John een fles champagne om te vieren dat zij met zeventig punten de overwinning hadden behaald.

Namens de activiteitencommissie willen wij iedereen bedanken voor de gezellige avond. Wij hopen op net zo’n opkomst de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *