Succesvol toernooi BeeBallers in Dieren

‘Materiaal in de auto?’. ‘Check!’. ‘ Alle BeeBallers aanwezig?’. ‘Check!’. ‘Hebben we er zin in?’. ‘Jaaaa!’. Al vroeg in de ochtend zijn de coaches, papa’s en mama’s met tien BeeBallers richting Dieren vertrokken, klaar voor het toernooi van vandaag.

Eenmaal aangekomen konden de BeeBallers na enige instructies gelijk op het veld opwarmen. Het veld lag op Major League-afmetingen, maar voor de eerste tegenstander van deze dag werd dit veranderd naar Rookie League-afmetingen. De allereerste tegenstander had namelijk nog nooit Major League gespeeld.

Deze wedstrijd tegen De Hazenkamp uit Nijmegen kwamen de BeeBallers uit Zwolle na mooie veldacties, perfect door. Er werd zelfs één uitje gemaakt van het infield naar Tim, die deze wedstrijd zijn debuut mocht maken op honk één. Met een eindstand van 4-3 in het voordeel van Blue Hawks, kon iedereen welverdiend genieten van een half uur pauze.

Eerste Major League-wedstrijd

240813_beeball_lineupNa de pauze stond de volgende tegenstander alweer klaar. The Animals uit Dieren was met tien BeeBallers, daarom werd besloten om deze wedstrijd tien tegen tien te spelen, zodat iedereen deze wedstrijd kon spelen. Ryan mocht deze wedstrijd op één staan. Jesse en Fré vormden met hem één front tussen korte stop en drie. Ze lieten geen bal door.

Tijdens deze wedstrijd mochten de BeeBallers proberen om te slaan op een aangegooide bal. Dit resulteerde in een geweldige driehonkslag van Lennard, honkslagen van onder meer Vigo, Levi, Luuk en Job en was Sem nog maar net te laat om een loper uit te tikken bij de thuisplaat. Dit was de allereerste Major League-wedstrijd voor de BeeBallers uit Zwolle en toch mochten zij de winst van 10-8 mee naar huis nemen.

Veel geleerd

Na weer een pauze van een half uur, begonnen de BeeBallers aan hun laatste wedstrijd van deze dag. Deze wedstrijd werd een Major League-wedstrijd tegen Tex Town Tigers uit Enschede. Helaas was deze tegenstander iets meer ingespeeld op de situaties en lieten zij er geen gras over groeien. Toch hebben de BeeBallers veel van deze wedstrijd geleerd en hebben ze ondanks de eindstand van 12-20 geen moment hun hoofd laten zakken.

BeeBallers, Goed Gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *