Succesvol BeeBall toernooi in Emmen

‘Ik vind het wel spannend hoor, juf’ ‘Zijn ze in Emmen wel aardig?’ ‘Kom maar op! Ik ben er klaar voor’ waren de veel voorkomende uitspraken op deze vroege zaterdagochtend. Na een lange winterstop waarbij de BeeBallers uiteraard niet stil hebben gezeten, was het vandaag weer tijd voor het eerste toernooi van dit seizoen. Het door trainen in de zaal, wierp vandaag zijn vruchten af. 

De BeeBallers mochten in Emmen beginnen tegen WHSC uit Winschoten. Tijdens deze wedstrijd mocht Job catchen, Marijn en Christiano bij het eerste en tweede honk en Nathan en Thijs in het outfield staan. Sem was zo sportief om deze wedstrijd met de tegenpartij mee te doen, zij hadden een tekort aan spelers. Tijdens de eerste inning begonnen de heren uit Zwolle aan slag. Nathan wist deze slagbeurt een twee-honkslag te slaan en liet Marijn zien hoe je moet stelen bij een doorgeschoten bal.

foto 4Na het incasseren van één nul, mochten zij in het veld het verschil proberen te maken. Helaas kwam iedereen bij WHSC over de plaat, maar Blue Hawks gaf zich niet snel gewonnen. In de tweede inning kwamen de BeeBallers uit Zwolle grandioos terug. Met een aangooi van Thijs naar Job als catcher waarbij de loper van twee naar thuis uitgetikt werd, wisten zij de eindstand op 8 – 8 te houden. Een mooi gelijkspel om het toernooi mee te beginnen!

Homeruns

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen the Northern Stars uit Leeuwarden. Deze wedstrijd gaat de boeken in als eentje met meerdere homeruns. Job en Christiano sloegen beiden een grandslam homerun. Ook maakte Christiano deze wedstrijd zijn debuut als catcher.

In het veld wisten Sem en Marijn de ene na de andere nul te maken door perfect te fielden en een aangooi naar twee te maken. Met als gevolg dat er van de Northern Stars per slagbeurt maar drie over de thuisplaat zijn gekomen. De geweldige uitslag van 12-6 is er eentje om trots op te zijn.

‘Verrassend en ijzersterk!

foto 1De laatste wedstrijd van vandaag werd gespeeld tegen de Knights uit Leek. Wederom wist Job beide slagbeurten een homerun te slaan. Niet alleen aan slag waren de spelers van Blue Hawks in hun element, in het veld lieten zij ook prachtige prestaties zien. Met een aangooi van Marijn naar Nathan als catcher was de loper van twee naar thuis uit. Nathan kon tijdens deze actie nog net op tijd naar de thuisplaat duiken.

Met ‘Blue Hawks, verrassend en een ijzersterk team’ als laatste afsluitende woorden door de gastheer van dit toernooi, konden wij trots weer terug naar Zwolle rijden.

Uitslagen:
Blue Hawks – WHSC 8 – 8
Blue Hawks – Northern Stars 12 – 6
Knights – Blue Hawks 7 – 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *