Start competitie seniorenteams uitgesteld

Het komt natuurlijk niet onverwacht. Maar de honkbal- en softbalbond KNBSB heeft de start voor de competitie van de seniorenteams met in ieder geval 3 weken uitgesteld.

Door de coronamaatregelen is het nog steeds niet mogelijk voor seniorenteams om volledig als groep te trainen. Dat mag nu al wel voor spelers tot 27 jaar. Spelers van 27 jaar en ouder mogen alleen in tweetallen trainen.

Door een nieuwe versoepeling van het kabinet mogen deze spelers van 27 jaar en ouder vanaf volgende week in groepjes van 4 spelers trainen. Maar een complete groepstraining is nog niet mogelijk. Om de seniorenteams voldoende voorbereiding te geven op het nieuwe seizoen en de kans op blessures te beperken, heeft de KNBSB de start van de competitie met 3 weken uitgesteld tot de week van maandag 26 april tot en met zondag 2 mei.

Geen uitstel voor jeugdcompetities

Omdat jeugdteams nu al wel samen kunnen trainen, houdt de KNBSB voor de jeugdcompetities wel de oorspronkelijke startdatum aan voor het nieuwe seizoen. Die staat op de planning voor het weekeinde van 10 en 11 april.

Of alle competities ook echt op de hierboven genoemde data kunnen beginnen, is natuurlijk afhankelijk van de maatregelen die het kabinet neemt. Voor nu ziet het er voor ons nog gunstig uit en hebben we de kans dat al onze teams in ieder geval in mei aan de competitie zijn begonnen. Hoe die competitie er uit gaat zien, is nu nog niet bekend. De speelschema’s worden door de KNBSB gemaakt als de startdatum definitief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *