Sportief tijdens jeugdactiviteit Blue Hawks

Een aantal jeugdleden hebben zich gisteren verzameld in de gymzaal dat gevestigd is in de school ‘Facet’. Twee uur lang hebben de kinderen verschillende spelletjes gespeeld. Met bezwete gezichtjes kijken de jeugdleden terug op een leuke jeugdactiviteit.

 

OpwarmspelletjesP1010449

De jonge honkballers mochten in de zaal beginnen met een warming up. Na de warming up werd er gekeken of de jeugdleden ook nog een beetje konden samenwerken. Met spelletjes als ‘Siamees voetbal’ en het ‘stokspel’ werd de samenwerking flink getest! Het uiterste werd gevraagd met het Siamese voetbal, daarbij werden de voeten van de tweetallen aan elkaar gebonden. Op deze manier moesten zij proberen om ‘normaal’ te voetballen. Met een eindstand van 2-1 voor het team van Tim, was het tijd om het stokspel aan te kondigen.

Bij het stokspel stond er één iemand in het midden van de kring, hij liet de stok vallen en zei daarbij een naam van één van zijn teamgenoten. De taak vervolgens aan hem was om de stok zo snel mogelijk te pakken, voordat deze de grond zou raken. Een hoop gelach en uiterste concentratie wisselden elkaar af. Er werd afgesloten met ballonvoetbal en lintjestikkertje.

Apenkooien

Nu was het tijd voor het grote werk! Apenkooien. De hele gymzaal werd vol gezet met verschillende obstakels. Het doel was om niet getikt te worden, maar je mag de grond niet raken! Uiteindelijk werden er nog verschillende variaties gedaan op dit spel.

De jeugdleden werden opgesplitst in twee teams. Zij moesten de schoenen uit doen en deze allebei in hun eigen hoek van de zaal leggen. Daarna weer terug naar het beginpunt. Om de beurt naar de overkant rennen, niet de grond raken, je schoenen aantrekken en weer terug rennen. Het werd dus wel spannend welk team als eerste met zijn schoenen aan weer aan het begin stond.

Voordat de kinderen werden opgehaald, kregen ze nog wat drinken als afsluiter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *