Spelers Nederlands team geven clinic in Zwolle

Wat kun je doen om een goede honkballer te worden? En hoe ga je tijdens de wedstrijd om met spanning? Het waren een paar van de vele vragen die de jonge honkballers vroegen aan Mike Groen en Delano Selassa. De twee internationals waren naar Zwolle afgereisd voor een speciale clinic.

Het bezoek van de twee tophonkballers uit het Nederlands team maakte deel uit van een serie clinics die internationals deze winter door heel Nederland geven. Eerder gaven internationals al trainingen in onder meer Apeldoorn, Nuenen, Emmen en Rotterdam.

Met Mike Groen en Delano Selassa kreeg Zwolle twee zeer ervaren spelers op bezoek. Het tweetal veroverde met L&D Amsterdam landstitels in 2019 en 2021. Vorig jaar werd Selassa de Meest Waardevolle Speler van de Nederlandse hoofdklasse. Groen was onder meer de winnend pitcher in de finale van het Europees kampioenschap van 2021.

Handtekeningen

De deelnemers aan de clinic waren behalve spelers van Blue Hawks ook honkballers van de Falcons uit Lelystad, The Pioneers uit Assen en een aantal kinderen die voor het eerst kennismaakten met honkbal. Zij luisterden aandachtig naar de tips en uitleg van de internationals. Zo leerden ze meer over het gooien, vangen en fielden.

Na afloop van de training mochten ze al hun vragen aan het tweetal uit Oranje stellen. Na afloop namen Groen en Selessa alle tijd voor foto’s en handtekeningen. Daarmee kwam een einde aan een fantastische en leerzame middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *