Speel het honkbal dobbelspel

Nu door de coronacrisis voorlopig geen wedstrijden worden gespeeld, hebben we een leuk alternatief voor je gemaakt. Een echt Blue Hawks honkbal dobbelspel.

Bij het honkbal dobbelspel gooi je met een dobbelsteen om te bepalen wat je hebt geslagen. Bijvoorbeeld een homerun, vangbal, of drie slag.

Je kunt het spel spelen met 2 tot 18 spelers. Verdeel de spelers over 2 teams. Van elk team gooit elke speler om de beurt. Totdat je 3 uit hebt. Dan wissel je van slagbeurt met het andere team. Na 9 innings is de wedstrijd voorbij. Bij een gelijkspel kun je nog een verlenging spelen. Bijvoorbeeld met tie-break.

Spelbladen

Om het spel te spelen, kun je de spelbladen onderaan deze pagina downloaden. Knip hierna de bal en de spelers uit. Zoek 2 dobbelstenen en je bent klaar voor Play Ball!

Ben je tijdens het slaan uit, dan leg je een bal op een vakje bij Uit. Honklopers schuiven evenveel honken op als de slagman krijgt (dus één honk bij een honkslag of vier wijd en drie honken bij een driehonkslag). Bij een vangbal of een grondbal blijven de lopers op hun honken.

Je kunt natuurlijk de spelregels verder helemaal aanpassen zoals je zelf wilt. Veel plezier!

Download de spelbladen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *