Softballers moeten wennen aan hoger niveau

De heren softballers hebben vrijdagavond hun debuut gemaakt in de 2e klasse. In Huizen, tegen de Zuidvogels konden ze aardig meekomen, maar de tegenstander had de langste adem. Ondanks een sterk begin stond er na 5 inningen een stand van 16-6 op het scorebord. Komende wedstrijden moet de Blue Hawks uit een ander vaatje tappen, willen ze kans maken op een goede plek in de middenmoot.

De wedstrijd stond vooral in het teken van aanpassen en verbeteren. Waar de softballers vorig seizoen na elke 1e inning al met 8-0 voorstonden door honkslagen en homeruns moesten ze nu tactisch gaan slaan op de hard geworpen ballen van de Zuidvogels. In het veld was er ook geen tijd meer voor een babbeltje of zwaaien naar een vliegtuig. Het werd een echte softbalwedstrijd.

Onverwacht goed begin

Openingsslagman Arno kon meteen profiteren van een fout van de korte stop en kon dankzij vakkundig honklopen en een honkslag van Remy scoren. In de gelijkmakende slagbeurt kreeg pitcher Jos direct een 3-honkslag om zijn oren gevolgd door een 4-wijd. De volgende slagman sloeg een harde grondbal naar Arno die samen met Remy en Jacqueline een prachtig dubbelspel maakte. Hierdoor werd er máár 1 punt gescoord en was het 1-1 na de 1e inning.

 

Knuppel keuzes

In de 2e inning liet nieuwkomer Erik even zien aan de heren hoe je moest slaan. Als een volleerd softballer sloeg hij een prachtige honkslag naar het outfield. Goed voorbeeld deed volgen; Gerald en Cees-Jan verwerkten de bal ook tot honkslag. Dit leverde 3 punten op en dus een voorsprong van 1-4. De Zuidvogels kwamen weer snel langszij door een paar veldfouten van Remy en Jop. Omdat de knuppels van de softballers vooral ‘ping’ zeiden viel het geluid van de knuppel van Erik ook op bij zijn teamgenoten. Vanaf de 3e inning sloeg bijna iedereen met de wonderknuppel van Erik. 3e-honkman Jop begon met een 2-honkslag naar het rechtsveld en kon zelfs het 3e honk bereiken door een fout. Goudhaantje Erik wist zich wel raad met de situatie en sloeg de bal net over de infielders heen. In de 4e inning konden de softballers nog één keer scoren door een infield-honkslag van Jop. Daarna sprokkelde de Zuidvogels nog een paar punten door harde honkslagen en een homerun waardoor de stand na 4 inningen 8-6 was. Het grootste slachtoffer van de wedstrijd was de knuppel van Erik. Hij heeft het niet overleefd. R.I.P.

IMG_8575

Pitcherprobleem

Helaas konden de Zwollenaren niet meer scoren in de 5e inning en moesten ze weer het veld in. Pichter Jos kreeg steeds meer moeite met zijn controle en dat hadden de ervaren slagmannen van de Zuidvogels door. Ze konden geduldig wachten op de juiste bal en sloegen precies tussen de poppetjes door. Jos had uiteindelijk toch te veel last en gelegenheidspitcher Cees-Jan moest het overnemen. De geplaatste boogballetjes waren natuurlijk geen enkele uitdaging voor powerhitters uit Huizen. Binnen een paar minuten was de stand 16-6 en trad de ‘mercy-rule’ in werking. Voor de softballers was het een goede wedstrijd waar veel verbeterpunten uit te halen zijn. Ook moet de Blue Hawks pitcher Jos koesteren en zo snel mogelijk een tweede, goede pitcher vinden.

Op 25 april spelen de heren softballers weer een uitwedstrijd. Dit maal in Amersfoort bij Quick. De eerste thuiswedstrijd is pas 23 mei.

3 Reacties

  1. wij zouden graag de hele film op onze site zetten hoop dat ik die mag en kan krijgenhij staat ook niet op you tube mvg hans kluck

  2. Beste Hans,

    Momenteel heb ik het druk met andere video-gerelateerd werk. Maar als ik het filmpje af heb dan laat ik het wel weten. Mail mij maar je gegevens: jop_strick@hotmail.com

    Groet Jop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *