Softbalinternational op bezoek bij Blue Hawks

De Nederlandse softbalinternational Dinet Oosting komt woensdagavond 9 april op bezoek bij Blue Hawks. Ze komt naar Zwolle om clinics te geven aan de Zwolse softbalteams. Later dit jaar neemt Oosting met Oranje deel aan het wereldkampioenschap in Haarlem. De clinic is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Met Oosting krijgt Blue Hawks een speelster van formaat op bezoek. Tijdens het Europees kampioenschap werd de speelster uit Veendam vorig jaar uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster. Oranje won tijdens dit toernooi de negende Europese titel. Oosting ontving in 2013 van de honk- en softbalbond KNBSB bovendien de Egbert van der Sluis Memorial Trofee voor de beste international onder de 23 jaar.

Oosting, die door de KNBSB al in 2011 werd uitgeroepen tot Meest Talentvolle Jeugdspeelster, softbalde in 2008 en 2009 voor Crowder College in het Amerikaanse Missouri. In 2009 debuteerde zij voor het Nederlands team. Momenteel speelt zij voor Olympia Haarlem in de hoofdklasse. Deze club is van 15 tot 24 augustus gastheer van het wereldkampioenschap softbal. Het is voor het eerst dat het WK in Nederland wordt gehouden.

Doe ook mee

Met het bezoek van Oosting ontvangt Blue Hawks opnieuw een Nederlandse international. Vorig jaar verzorgden Diegomar Markwell en Raily Legito al clinics voor de honkballers. Woensdagavond 9 april zijn de softballers en softbalsters van Blue Hawks aan de beurt. De clinic is ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden. Lijkt het jou leuk om aan de clinic deel te nemen? Stuur dan een e-mail naar info@bluehawks.nl.

Het Nederlands softbalteam is één van de meest succesvolle Nederlandse vrouwenteams van dit moment. De softbalsters wonnen al driemaal op rij de Europese titel. Tijdens het afgelopen wereldkampioenschap in 2012 werd een historische zesde plaats behaald. De doelstellingen voor het WK in eigen land liggen nog hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *