Scheidsrechtercursus in Zwolle

Blue Hawks start het nieuwe seizoen met enkele nieuwe teams. Dit bekent dat er ook meer scheidsrechters nodig zijn. Om nieuwe leden kennis te laten maken met de regels en de kennis van andere leden bij te spijkeren, wordt deze winter voor de tweede keer een officiële scheidsrechtercursus van de KNBSB in Zwolle gegeven. De cursus wordt gegeven op woensdag 30 januari en zaterdag 16 februari.

De Umpire Level 1 cursus is speciaal voor beginners met geen tot meerdere jaren spelervaring. Op een uitdagende wijze maak je, zowel theoretisch als praktisch, kennis met de belangrijkste spelregels van honkbal of softbal en de vaardigheden van de scheidsrechter, die daarbij een rol spelen. Je krijgt nuttige tips, die je in het seizoen kunnen helpen als je bij een wedstrijd actief bent als scheidsrechter.

De cursus wordt gegeven door de zeer ervaren Fred Westerhoff. Hij debuteerde in 1996 als scheidsrechter in de hoofdklasse, de hoogste competitie in Nederland. Hij was in zijn carrière onder meer actief als umpire op het World Port Tournament en het wereldkampioenschap. In 2006 zette Westerhoff een punt achter zijn actieve loopbaan.

Certificaat

De cursus start woensdagavond 30 januari met een theorieles van 2 1/2 uur in het clubgebouw van Blue Hawks. De tweede lesdag is zaterdagmiddag 16 februari. Dit praktijkgedeelte vindt plaats in in het Bewegingshuis in Stadshagen. Ook deze les duurt 2 1/2 uur. Na het afronden van de cursus ontvang je van beide lessen een officieel certificaat. De kosten voor de cursus worden door Blue Hawks vergoed als je in het seizoen 2013 kan worden ingezet als scheidsrechter.

De scheidsrechtercursus is toegankelijk voor alle leden van Blue Hawks, ouders van (jeugd)leden en andere geïnteresseerden. Aanmelden kan via info@bluehawks.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *