Cornelissen nieuwe coach heren honkbalteam

Na een groot aantal jaren zonder coach te hebben gespeeld, staat het heren honkbalteam van Blue Hawks vanaf 2014 voor het eerst weer onder leiding van een hoofdcoach. De zeer ervaren René Cornelissen is bereid gevonden om de taken op zich te nemen. René is geen onbekende binnen Blue Hawks.

René is jarenlang een drijvende kracht geweest achter Blue Hawks. Niet alleen heeft hij de nodige jeugdteams gecoacht, maar ook diverse bestuursfuncties vervuld. Tot het einde van het seizoen 2007 was hij bij Blue Hawks actief als bestuurslid. In 2009 was hij voor het laatst actief als trainer, in dat seizoen bij het juniorenteam. Eerder had hij al de nodige successen geboekt met verschillende aspirantenteams. Zo won hij kampioenschappen in 2003 en 2005.

Na vier jaar afwezigheid is René nu als trainer/coach van het heren honkbalteam terug bij Blue Hawks gekeerd. Dat is vooral te danken aan de inspanningen van de heren honkballers. De meeste van hen speelden in één van de jeugdteams die René in het verleden heeft gecoacht. De terugkeer van René heeft inmiddels al drie nieuwe leden voor het team opgeleverd.

Doelen

Ook zijn de doelen hoog gesteld voor het team dat in 2010 en 2012 kampioen werd in de 4e Klasse A. Zo is onder meer al door middel van looptrainingen begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens het seizoen krijgt René ondersteuning van Jop Strick. Hij speelde afgelopen seizoen nog met het eerste honkbalteam van Bedrocks uit Emmen in de 2e Klasse. Met het heren softbalteam van Blue Hawks werd hij kampioen in de 3e Klasse.

Blue Hawks is zeer tevreden met de komst van deze twee ervaren trainers/coaches. Hiermee zet Blue Hawks opnieuw een belangrijke stap in de technische ontwikkeling van de club.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *