Remy is back! Junioren kunnen weer winnen

Voor het eerst dit seizoen stond de reus van de junioren weer op zijn eigen plek, het eerste honk. Dat de terugkeer van Remy de rest van de groep motiveerde, bleek aan het einde van de middag. De eerste helft van de dubbel tegen de Knights werd gewonnen met 10-6. De tweede helft leverde na een lange regenpauze gelijkspel op tegen de sportieve ploeg uit Leek.

Ramon stond deze eerste wedstrijd op de heuvel als startend werper. Hij zou de hele wedstrijd van drie innings daar blijven staan. Hij kreeg zes honkslagen tegen en gooide één strikeout. Vier spelers van de Knights kregen een vrije loop.

Aan slag konden de junioren niet echt knallen. Alleen Dimas, Remy, Bram en Jeroen sloegen een honkslag. Voor Jeroen was dit zijn eerste honkslag ooit bij de junioren.
Dankzij de acht vrije lopen van de twee pitchers uit het Noorden konden de junioren vrij eenvoudig de eerste winst van het seizoen binnenhalen.

Moeite

Na een korte pauze begon de tweede wedstrijd met Blue Hawks aan slag. De junioren hadden de eerste drie innings moeite met de ervaren werpster Inger van de Knights. Voor de tweede wedstrijd werden ook aspiranten Bas en Jasper aan het team toegevoegd.

Thomas werd in de tweede wedstrijd op de heuvel gezet. Hij gooide een prima wedstrijd met twee honkslagen tegen en maar liefst zeven strikeouts. In de eerste inning kwamen vier spelers aan slag, in de tweede drie spelers en in de derde inning vijf tegenstanders. In deze inning kwamen alleen Jasper en weer Jeroen tot een honkslag.

Regen

Met een stand van 2-4 in het voordeel van de Zwollenaren door onder meer twee prachtige verre tweehonkslagen door Thomas en Remy moest de wedstrijd afgebroken worden vanwege de enorme regenbui. Na een zeer korte periode kwamen er weer twee junioren aan slag.

Ook nu weer moest de wedstrijd door de uitstekende umpire Renji en zijn veldscheidrechter Wybren stil gelegd worden. De totale wedstrijd staken was voor de Zwollenaren geen optie, omdat ze voorstonden met 2-4 en alleen de volledig gespeelde innings tellen. Dan zouden ze dus verliezen met 2-0.

Tevreden

Na een crisisoverleg en een korte droge periode werd besloten de wedstrijd uit te spelen. Max haalde nog een belangrijk punt binnen de stand was nu 2 -5 met de laatste slagbeurt voor de Knights. Pitcher Thomas stond nu onder de druk van goed werpen en de wedstrijd snel uitgooien, voordat er weer een regenbui uit de lucht zou komen.
De eerste speler werd uitgemaakt op het tweede honk. Drie andere spelers kregen een vrije loop en kwamen zo terug naar een gelijke stand van 5-5. De laatste nul werd gemaakt op het tweede honk. Op dat moment begon het weer hard te regenen en was eigenlijk iedereen tevreden met de uitslag van deze spannende tweede wedstrijd.

Nu de junioren, die geplaagd werden door veel blessureleed en lang te weinig spelers hadden, weer op volle sterkte zijn, wordt met veel vertrouwen uitgezien naar de laatste wedstrijd voor de vakantie tegen The Pioneers uit Assen.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *