Pupillen winnen derde wedstrijd op rij

Liep alles vorige week al goed bij het pupillenteam van Blue Hawks, tegen Uitsmijters’55 klopte het helemaal. Acht rake klappen een het debuut als pitcher voor Lennard leverden Blue Hawks een zeer verdiende 6-13 overwinning op.

In de vorige wedstrijd tegen Uitsmijters’55 verloor Blue Hawks de wedstrijd met slechts één punt verschil. Toen ontbrak de vaste reliever Nyo. Vandaag was hij wel aanwezig, maar kon hij door het blessure het pitchen opnieuw niet overnemen.

Daarop werd besloten om Lennard (zie foto) op de heuvel te zetten. Het werd zijn eerste wedstrijd als pitcher ooit, nadat hij al een aantal trainingen had geoefend. Hij kreeg in de derde inning de zware taak om een 6-13 voorsprong te verdedigen.

Save

Lennard, vorig jaar nog spelen bij het BeeBall-team slaagde met vlag en wimpel. Hij begon nog wel met vier wijd, maar gooide de volgende tegenstander met drie slag uit. Ondertussen werd door catcher Mart en derde honkman Pluk de honkloper bij een steelpoging vakkundig op het derde honk uitgemaakt.

De derde slagman van de slagbeurt sloeg de bal hierna terug naar Lennard, die vervolgens de aangooi kon maken op het eerste honk om zijn eerste save ooit te verdienen.

Wijziging

Daarmee was de 6-13 een feit. Een overwinning die met name aan slag in de wacht werd gesleept. Al in de eerste inning sloeg Blue Hawks hard toe. Vorige week had een wijziging in de slagvolgorde al goed uitgepakt tegen WSB, vandaag plukte de Zwolse ploeg daar opnieuw de vruchten van.

Op rij sloegen Rien, Sven en Mart de bal het veld in. Op de driehonkslag van Sven kon Rien de score openen. Tegen de tijd dat ook Nyo de bal voor een hit raakte, was de voorsprong al opgelopen tot 0-5.

Hoofdrol

Een inning later volgden nog eens zeven runs, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Pluk en Rien. Rien sloeg een prachtige driehonkslag, terwijl Pluk op zijn beurt de bal precies langs de lijn in het rechtsveld had geramd, waardoor hij zelfs in één keer alle honken rond kon. Tussendoor sloegen Sven en Mart opnieuw hits om ook elk een punt binnen te slaan.

Pas nadat de tweede pitcher voor Uitmsijters’55 in de tweede inning plaats had genomen op de plaat, stokte de Zwolse aanval. Alleen Geffrey wist nog te scoren in de derde inning.

Vooruitgang

Aanvallend was Uitsmijters’55 niet bij machte om het Blue Hawks lastig te maken. Geffrey gooide in twee innings vier keer drie slag en werd verdedigend gesteund door een veldactie van derde honkman Pluk. Daarmee scoorde Uitsmijters’55 twee punten in de eerste en vier punten in de tweede inning.

Het leverde Blue Hawks alweer de derde zege op rij op. De Zwolse honkballers lieten opnieuw grote progressie zien en zijn inmiddels van de laatste plaats opgeklommen tot een gedeelde tweede positie in het klassement. Blue Hawks sluit het eerste deel van de competitie af met wedstrijden tegen Robur’58 (volgende week) en koploper The Eagles (over twee weken).

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *