Pupillen weren zich kranig tegen kampioen

In een wedstrijd waar Blue Hawks geen enkele keer de hoop hoefde te hebben op een overwinning, hebben de pupillen uit Zwolle zich kranig geweerd tegen kampioen Tex Town Tigers. Na 2 1/2 inning was de eindstand bepaald op 13-6. Boris sloeg zijn eerste honkslag voor het pupillenteam.

Tew Town Tigers verzekerde zich dit seizoen al vroeg van het pupillenkampioenschap in de 2e klasse, een titel die vorige twee seizoenen nog door Blue Hawks was gewonnen. Nadat de titel binnen was, werden pas de eerste punten verloren door twee gelijkspellen. Inmiddels heeft de koploper twaalf punten voorsprong op de nummer twee. Blue Hawks volgt op grote achterstand.

De honkballers uit Zwolle waren dan ook met weinig illusies afgereisd naar Enschede, waar de bezoekers mochten spelen op het hoofdsoftbalveld. Niettemin wist Blue Hawks wel goed stand te houden. Door punten van Sven, Geffrey, Max en Jasper keek Blue Hawks na één inning tegen een achterstand van slechts één punt verschil aan: 5-4.

Eerste honkslag

280913_pupillen_textowntigers2Na een mindere tweede slagbeurt, waarin alleen Sven veilig de thuisplaat wist te bereiken, voegde Blue Hawks in de derde inning nog een laatste punt aan het totaal toe. In deze inning sloeg Boris knap zijn eerste honkslag. Hij kon even later het zesde punt scoren toen Geffrey een bal het rechtsveld in had geslagen.

Tegenover de zes Zwolse punten stonden dertien runs voor Tex Town Tigers. Geffrey startte de wedstrijd vanaf de pitchersplaat met drie knappe strikeouts in de eerste inning. Daarmee hield hij aanvankelijk nog de schade beperkt. Nyo (foto) had het een stuk lastiger. Na zes keer vier wijd en twee honkslagen tegen was de nederlaag voor Blue Hawks een feit.
Volgende week reist Blue Hawks af naar Hengelo voor een wedstrijd tegen Giants. Het is de laatste wedstrijd van een tumultueus seizoen, waarin veel is verloren, maar ook veel is geleerd. Inmiddels hebben de eerste pupillen, die volgend seizoen de overstap maken naar de aspiranten, al kennisgemaakt met hun nieuwe ploeggenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *