Pupillen weer terug op tweede plaats

De pupillen van Blue Hawks hebben in de Apeldoornse regen de tweede plaats in het klassement weer heroverd. Robur’58 werd onder leiding van closer Jesse met 7-12 verslagen voor de tweede overwinning in het tweede deel van de competitie.

Eerder dit seizoen was Blue Hawks al op weg naar een overwinning tegen Robur’58, voordat het duel door regen moest worden gestaakt. In de herkansing begonnen beide teams later weer op nul punten en greep Blue Hawks naast de winst.

Ook in het tweede deel van de competitie waren de omstandigheden in Apeldoorn niet ideaal. Regen en onweer zorgden voor een langdurige onderbreking. In de slechte weersomstandigheden herstelde Blue Hawks zich niettemin knap van de twee nederlagen een week eerder.

Verkeerd

Blue Hawks leek in de eerste inning de wedstrijd te beslissen. De Zwolse ploeg nam al direct een 0-7 voorsprong, maar gaf die in de gelijkmakende slagbeurt weer net zo gemakkelijk uit handen. Het lukte de Zwolse ploeg met volle honken niet om twee eenvoudige nullen op het tweede honk te maken.

Nadat even later ook een aangooi op het derde honk verkeerd afliep, was de thuisploeg alweer teruggekomen tot 6-7. En dat terwijl catcher Mart nog wel de eerste tegenstander, met vier wijd op de honken gekomen, direct uitschakelde bij een knappe aangooi op het tweede honk.

Angel

Blue Hawks gaf echter niet op en trok in de tweede inning alsnog het duel naar zich toe. De Zwolse honkballers profiteerden daarbij van de slechte controle van de pitchers van Robur’58. Geffrey, Lennard, Duncan en Mart zorgden voor punten en brachten Blue Hawks op een 6-11 voorsprong voordat het duel door regen bijna een uur moest worden stilgelegd.

Met volle honken voor Blue Hawks werd de wedstrijd hervat. De angel was inmiddels uit de Zwolse aanval gehaald en alleen Rien wist nog te scoren. Niettemin bleek dat wel voldoende. In de tweede gelijkmakende en laatste slagbeurt voor Robur’58 klaarde Jesse als closer andermaal op formidabele wijze de klus.

Koelbloedig

Jesse (2-4-1-0) stond na een honkslag nog slechts één punt toe. Hij werd geholpen door een alerte Geffrey, die als korte stop een speler van het tweede honk wist te plukken. Met twee man uit en volle honken gooide Jesse koelbloedig zijn tweede strikeout om zijn ploeg de winst te bezorgen.

De pas negenjarige Jesse liet in zijn vierde wedstrijd als pitcher iedereen versteld staan toen hij vanuit het niets tussen zijn fastballs één van de grootste slagmannen van Robur’58 compleet verraste met een heuse offspeed pitch.

Hoogtepunt

Openingsslagman Geffrey werd met twee honkslagen en twee gescoorde punten in twee slagbeurten de beste slagman bij Blue Hawks, maar Rien en Ali zorgden in de eerste inning voor het aanvallende hoogtepunt.

De nummers zes en acht in de slagvolgorde ramden allebei de bal hard langs de lijn in het linksveld en sloegen daarmee elk twee punten binnen. Voor Ali was de honkslag een bekroning van de enorme ontwikkeling die hij na de zomerstop heeft doorgemaakt.

Twede plaats

Pitcher Lennard startte de wedstrijd voor Blue Hawks. Hij kwam tot twee strikeouts en vijf keer vier wijd. Hij stond twee honkslagen toe voordat hij in de tweede inning werd vervangen door Jesse.

Zaterdag sluit Blue Hawks zijn seizoen af met een thuiswedstrijd tegen WSB. Met winst verdedigt de Zwolse ploeg zijn tweede plaats in het tweede deel van de competitie. In het eerste deel was Blue Hawks ook al als tweede geëindigd. Koploper The Eagles verloor dit seizoen nog geen wedstrijd.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *