Pupillen verzekeren zich van tweede plaats

Tegen Robur’58 had Blue Hawks nog iets goed te maken. Vandaag volgde de revanche. Met een daverende 11-4 zege werden de honkballers uit Apeldoorn in de strijd om de tweede plaats verslagen.

Al tweemaal eerder stonden beide teams dit seizoen tegenover elkaar. De eerste keer werd de wedstrijd door Robur’58 bij een 0-2 voorsprong voor Blue Hawks door aanhoudende regen gestaakt. De tweede keer trad de Apeldoornse ploeg met een speler uit het aspirantenteam aan. Hij sloeg zijn ploeg met een grandslam-homerun naar de winst.

De wraak vandaag was zoet. Via homeruns van Geffrey, Mart en Rien haalde Blue Hawks revanche. Het was al de vierde winst op rij voor het Zwolse pupillenteam, dat daarmee is opgeklommen vanaf de laatste plaats tot de tweede positie in het klassement. Met nog één wedstrijd te gaan tegen de ongeslagen koploper The Eagles is Blue Hawks verzekerd van de tweede plaats voordat eind augustus alle teams weer op nul punten beginnen voor de tweede periode.

Sterkste

Tegen Robur’58, dat zijn tweede plaats moest verdedigen, maakte Blue Hawks snel duidelijk wie de sterkste was. Startend pitcher Geffrey startte het duel met drie vrije lopen, maar schakelde samen met catcher Mart twee tegenstanders uit op de thuisplaat om de nul vast te houden. Ook in de tweede inning stond Geffrey (3-5-0-0) met zijn foutloos spelende veld geen enkel punt toe.

Ondertussen was het aan Zwolse zijde een heel ander verhaal. Openingsslagman Geffrey timmerde al de derde bal die hij zag voor een solohomerun diep het buitenveld in. Via hits van Mart en Yoriam liep Blue Hawks hierna uit tot 4-0. Een inning later werd dat zelfs 7-0 na runs van opnieuw Geffrey, Duncan en Sven.

Save

Robur’58 kon pas iets aan de achterstand doen toen closer Lennard in de derde inning het pitchen overnam. Het jonge Zwolse talent had vorige week zijn eerste inning ooit gegooid. Lennard begon met vier wijd, maar moest vervolgens drie keer vier wijd op rij toestaan, waarna de enige Apeldoornse honkslag werd geslagen. Die rolde zelfs zo ver het rechtsveld in, dat daarop alle lopers veilig de thuisplaat konden passeren: 7-4.

Lennard liet zich echter niet van de wijs brengen en antwoordde met twee strikeouts om de voorsprong vast te houden en zijn tweede save op rij te boeken. In de gelijkmakende derde inning bepaalde Blue Hawks de eindstand op 11-4. In deze inning ramde op zijn beurt Rien de bal diep het buitenveld in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *