Pupillen verdedigend sterk tegen The Eagles

De uitslag doet wellicht anders vermoeden. Na drie volledige innings moesten de pupillen van Blue Hawks vandaag met 2-12 het onderspit delven. Maar de manier waarop de Zwolse honkballers zich weerden tegen de ongeslagen koploper was zeer hoopgevend.

Verdedigend was de Zwolse ploeg enorm op dreef. Goede pitching van Geffrey en enkele fantastische acties, met midvelder Duncan als grote uitblinker, zorgden ervoor dat de schade tegen de ijzersterke slagploeg van The Eagles nog beperkt bleef.

De honkballers uit Deventer waren geen onbekenden voor Blue Hawks. De kampioen uit de 3e klasse van vorig jaar was ook al één van de tegenstanders in het oefenseizoen. Toen won The Eagles met 11-5.  Vandaag was de slagploeg uit Deventer opnieuw veel te sterk.

Homerun

Ook in de eerste competitiewedstrijden tegen de overige teams uit de competitie had The Eagles er al lustig op losgeslagen, resulterend in 23 punten in de eerste wedstrijd en achttien in de tweede wedstrijd. De productie in de derde wedstrijd bleef steken op negen, doordat The Eagles als winnende thuisploeg één slagbeurt minder had.

Tegen Blue Hawks noteerde The Eagles zeven hits, waaronder vier tweehonkslagen, één driehonkslag en een homerun. Verdedigend hield Blue Hawks zijn tegenstander echter lang van het scoren. Pitcher Geffrey gooide in de eerste inning drie strikeouts om het aantal tegenpunten te beperken tot drie. Een inning later scoorde The Eagles slechts tweemaal.

Knappe vangbal

In deze slagbeurt maakte derde honkman Osama een knappe vangbal. Pas nadat Geffrey aan zijn maximale aantal ballen zat en een pitcherwissel noodzakelijk was, kreeg The Eagles kans om uit te lopen. Opnieuw mocht Yoriam als reliever ervaring op doen. Hij liet zien steeds verder te groeien als pitcher. Hij gooide nu in de derde inning slechts vier keer vier wijd.

Verdedigend ondersteunden ditmaal Rien en Duncan hem met mooie vangballen. Midvelder Duncan was na zijn vangbal dichtbij een dubbelspel dat de slagbeurt had kunnen eindigen bij een tussenstand van 0-7. De uit op het eerste honk werd niet gegeven, waardoor The Eagles uiteindelijk uit konden lopen via zeven runs naar 0-12.

Snoeiharde pitches

Ondertussen had de pitcher van The Eagles de zaken verdedigend ook goed op orde. Zijn snoeiharde pitches waren nauwelijks te raken. Alleen Geffrey wist in de eerste inning de bal te raken. Maar hij sneuvelde op het eerste honk. Pas toen de tweede pitcher van The Eagles plaats had genomen op de plaat, kon Blue Hawks de eer redden.
Nadat Yoriam in de derde inning eveneens uit ging door een grondbal, profiteerde Jasper van een veldfout nadat ook hij raak had geslagen. Vanaf het tweede honk kon hij vervolgens scoren toen Duncan koelbloedig de bal voor twee honken langs de linksvelder heen sloeg. Geslagen ballen van Ali en Jesse brachten hierna Duncan over de thuisplaat voor de 2-12 eindstand.

Daarmee was niet alleen de eer gered, maar had Blue Hawks de wedstrijd ook waardig kunnen afsluiten. Ondanks de tweede nederlaag in de eerste drie wedstrijden zijn de prestaties van de jonge pupillen vooralsnog zeer hoopgevend. Blue Hawks heeft nu een week rust, voordat op zaterdag 31 mei aan het tweede deel van de competitie begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *