Pupillen verdedigend sterk tegen koploper

Op winst tegen de ongeslagen koploper The Eagles hoefde Blue Hawks in zijn tweede wedstrijd uit het tweede deel van de competitie niet te hopen. Maar de Zwolse honkballers speelden zo sterk dat de ploeg uit Deventer lange tijd niet kon uitlopen, Uiteindelijk bleef het verschil beperkt tot 0-7.

Voor Blue Hawks stonden deze dag twee wedstrijden op het programma. Na de reguliere wedstrijd tegen The Eagles volgde ook nog de wedstrijd tegen Uitsmijters’55, een duel dat aanvankelijk op het programma stond voor 11 oktober. Het loodzware schema met twee wedstrijden tegen twee sterke tegenstanders op één dag zorgde er ook voor dat de pitch-counts van belang waren bij de pitchers.

Om die reden werd tegen The Eagles gestart met Geffrey. Hij had voor het laatste voor de zomerstop gegooid, ook tegen The Eagles. Ondanks de onderbreking pikte Geffrey het pitchen goed op. Hij kwam dit duel tot drie keer drie slag en gooide vijf keer vier wijd.

Snelle ballen

Aanvallend had Blue Hawks zoals verwacht geen antwoord op de snelle ballen van de twee pitchers van The Eagles. Zes spelers gingen in drie innings uit met drie slag. Alleen Duncan wist raak te slaan. Hij sloeg een knappe hit over het binnenveld heen, maar strandde uiteindelijk op het tweede honk.

130914_pupillen_eagles_rienKon Blue Hawks aanvallend niet zijn ware aard laten zien, verdedigend lukte dat des te meer. Al in de eerste inning hielden de Zwolse honkballers hun tegenstanders op slechts één punt. Pitcher Geffrey gooide één keer drie slag en wist een hooggeslagen bal zelf te vangen. Een mooie aangooi van de catcher op het derde honk leverde ook een uit op.

Homerun

In de tweede inning bleef Geffrey goed gooien. Nu kwam hij tot twee keer drie slag en werd hij ondersteund door goed veldspel van eerste honkman Rien. Mede door een driepunten-homerun liep The Eagles in deze slagbeurt wel uit tot 0-6.

In de derde en laatste inning stond closer Nyo nog één honkslag en één punt toe, maar werden drie van de vier tegenstanders deze inning uitgeschakeld. Eén na een insluitactie tussen het tweede en derde honk, één door drie slag en één door een actie van pitcher Nyo. Uiteindelijk zegevierde The Eagles met 0-7, maar stapten de Zwolse honkballers met een goed gevoel van het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *