Pupillen starten nieuwe seizoen met winst

Ze moesten er bijna tien maanden op wachten, maar zaterdag veroverden de pupillen van Blue Hawks eindelijk weer een overwinning in de competitie. In Apeldoorn werd tegen WSB door de enigszins uitgedunde en gehavende Zwolse selectie een zwaarbevochte 4-7 zege geboekt.

Afgelopen maanden werd hard gewerkt aan het opbouwen van een bijna volledig nieuw pupillenteam. Met de aanvulling van een vijftal BeeBallers en diverse nieuwe leden werd een nieuwe groep van maar liefst zestien pupillen gevormd.

In de aanloop naar het seizoen werd al een succesvol trainingskamp belegd en werd in een oefenwedstrijd gewonnen van Blue Devils. In de eerste competitiewedstrijd volgde opnieuw succes. Eenvoudig ging dat echter allerminst.

Lastige aanpassing

Op het veld van WSB Apeldoorn lag de werpersplaat een meter te ver naar voren. Dat zorgde voor een lastige aanpassing van de pitchers en van de slagploeg. Zodoende duurde het lang voordat Blue Hawks de wedstrijd kon openbreken. Al in de eerste twee innings werden vijf spelers met drie slag aan de kant gezet. Alleen Duncan (eerste inning) en Jasper (tweede inning) sloegen honkslagen. Zij strandden echter beiden op het derde honk.

Nadat iedereen de pitcher uit Apeldoorn eenmaal tegenover zich had gehad en gewend was aan de kortere afstand, werd de aanval geopend. Na vrije lopen voor Lennard en Geffrey sloeg eerst Nyo een tweehonkslag, waarna ook Japser en Joris met hits volgden. Tegen de tijd dat Yoriam de bal eveneens voor twee honken het buitenveld in had getimmerd, was de 0-0 gelijke stand verdwenen en had Blue Hawks een comfortabele 0-5 voorsprong genomen.

Pitch-count

Mede door het goede pitchen van Nyo en Geffrey kwam die voorsprong eigenlijk ook niet meer in gevaar. Nyo gooide zo sterk, dat hij binnen de pitch-count bijna drie volle innings kon gooien. Na zes keer drie slag en vier keer vier wijd werd hij op de plaat vervangen voor Geffrey. Die zag, met twee lopers op de honken, zijn veld in de fout gaan, waardoor ook WSB voor het eerst kon scoren. De eerste honkslag voor de Apeldoornse ploeg bracht hierna de tussenstand op 2-5.

Geffrey bracht in de vierde slagbeurt echter eigenhandig het verschil weer op vijf runs. Met invaller Ali op de honken sloeg hij de bal hard en diep het midveld in voor de eerste Zwolse homerun van deze competitie. In de vierde inning hield Geffrey (4-1-2-1) de voorsprong vast. Mede door een tweehonkslag scoorde WSB nog wel tweemaal, maar kon de stand niet meer worden gelijkgetrokken. Daarmee werd de 4-7 zege voor Blue Hawks een feit. De eerste overwinning voor Blue Hawks in de competitie sinds zaterdag 29 juni 2013, toen in Zwolle met 7-6 werd gewonnen van Robur ’58, het andere team uit Apeldoorn.

Geblesseerd

Blue Hawks moest het in de eerste competitiewedstrijd doen zonder spelers Jesse, Mart, Osama, Suse en Sven. Catcher Jasper begon geblesseerd aan de wedstrijd, maar hield niettemin dapper vier innings lang stand achter de thuisplaat. Ook Ali raakte tijdens de warming-up geblesseerd. Maar hij kwam knap terug en scoorde uiteindelijk zelfs het zesde punt voor Blue Hawks.

In verband met Koningsdag hoeven de Zwolse pupillen volgende week niet in actie te komen. De eerstvolgende wedstrijd wordt zaterdag 3 mei in Zwolle gespeeld. Dan is Uitsmijters ’55 de volgende tegenstander.

1 Reactie

  1. Gefeliciteerd pupillen!
    Jullie zullen de uitsmijters ook pakken!

    Greets

    Heren honkbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *