Pupillen sluiten seizoen met winst af

Voor de pupillen van Blue Hawks zit het seizoen er op. Nadat in juli al beslag werd gelegd op de tweede plaats in de eerste periode, wordt zeer waarschijnlijk ook het tweede deel van de competitie afgesloten met een tweede plaats. Daarvoor werd in de wedstrijd tegen WSB de laatste benodigde zege binnengehaald.

Na een zeer zwaar 2013 zijn de Zwolse pupillen dit seizoen zeer sterk teruggekomen. Blue Hawks verloor dit seizoen slechts zes wedstrijden. Drie daarvan waren tegen de ongeslagen kampioen The Eagles. De andere drie nederlagen werden met slechts één punt verschil verloren. Daar tegenover stonden acht overwinningen.

Als snel werd duidelijk dat de tweede plaats dit seizoen het hoogsthaalbare zou zijn. Tegen koploper The Eagles, dat afgelopen twee seizoenen met slechts vier nederlagen in 33 wedstrijden tweemaal kampioen was geworden, was niets te beginnen. De honkballers uit Deventer zijn dit seizoen na dertien wedstrijden zelfs nog altijd ongeslagen.

Bekroond

Maar achter The Eagles werd Blue Hawks dit seizoen de beste ploeg. De Zwolse honkballers wonnen dit seizoen uiteindelijk meer wedstrijden dan dat er werd verloren (8-6). Ook werden er meer punten gescoord dan tegen gekregen (113-96).

Het succesvolle seizoen werd in de slotwedstrijd tegen WSB bekroond met een 8-4 overwinning, waarbij met name de defensie zorgde voor enkele hoogstandjes. Uitblinkers daarbij werden midvelder Yoriam en korte stop Geffrey, die elk met een spectaculaire vangbal de tegenstander van het scoren wist af te houden.

Paniek

270914_pupillen_yoriamNa vier knappe veldacties en strikeouts van pitchers Lennard en Jesse wist Blue Hawks zijn tegenstander zowel in de eerste als in de derde inning van het scoren af te houden. Alleen in de tweede inning wisten de honkballers uit Apeldoorn viermaal te scoren. Dat gebeurde na vier vrije lopen op rij en twee kostbare veldfouten.

Blue Hawks hoefde echter geen enkele keer in paniek te raken. Al in de eerste inning had de Zwolse thuisploeg zelf al zesmaal gescoord. Geffrey, Sven (tweehonkslag), Mart en Rien sloegen honkslagen in deze eerste slagbeurt. Een inning later profiteerde Blue Hawks zelf ook van een aantal vrije lopen om de voorsprong op 8-4 te bepalen. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand, waarmee de achtste winst voor Blue Hawks binnen was.

Tweede plaats

Daarmee is voor Blue Hawks nu al een einde aan de competitie gekomen. De Zwolse ploeg moet nog twee weken wachten om te weten op welke plaats het definitief eindigt, maar alleen als The Eagles zijn eerste wedstrijd van het seizoen verliest tegen WSB kan de tweede plaats voor Blue Hawks in de tweede periode nog in gevaar komen.

Eindstand eerste periode:
1. The Eagles   09-18
2. Blue Hawks    09-10
3. Robur'58     09-10
4. Uitsmijters'55  09-06
5. WSB        09-02
Eindstand tweede periode:
1. The Eagles      06-12
2. Blue Hawks    05-06
3. Uitsmijters'5  06-05
4. WSB        06-03
5. Robur'58    05-02
Eindstand totaalstand:
1. The Eagles    15-30
2. Blue Hawks    14-16
3. Robur'58     14-12
4. Uitsmijters'55  15-11
5. WSB        15-05

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *