Pupillen sluiten seizoen af in mineur

Het pupillenteam van Blue Hawks heeft het seizoen afgesloten met een ruime 20-1 nederlaag tegen Giants. Het verlies in Hengelo  was tekenend voor het hele seizoen voor de Zwolse ploeg. In pitching en catching schoot Blue Hawks tekort en aanvallend konden de Zwolse honkballers nauwelijks gevaarlijk worden.

Zeventien vrije lopen, 22 doorgeschoten ballen en een handjevol veldfouten bepaalden vandaag de wedstrijd. Met slechts drie honkslagen in drie innings kon Giants dit duel zonder enkel probleem maar liefst twintig punten scoren.

Waar iedereen van Giants drie keer aan slag kwam, kreeg Blue Hawks dit duel maar elf spelers in het slagperk. Mats en Geffrey sloegen honkslagen, maar alleen Mart (vier) kon dit duel een punt scoren. Hij passeerde de thuisplaat op de hit van Mats. Van de elf Zwolse slagmannen werden er vijf met drie slag aan de kant gezet. Twee honklopers sneuvelden door een veldactie.

Goede acties

Niettemin waren er wel goede acties van de Zwolse honkballers. Geffrey, die eerder in de wedstrijd als pitcher ook drie keer drie slag in 1 1/2 inning had gegooid, maakte als korte stop een knappe nul. Ook schakelde catcher Jasper een honkloper uit op het derde honk en werd met een relay het 21e punt voorkomen.

Met de zeventiende nederlaag is daarmee een einde gekomen aan het zeer teleurstellende seizoen van het Zwolse pupillenteam, dat vorige twee seizoenen nog kampioen was geworden.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *