Pupillen sluiten oefenperiode af met winst

De pupillen van Blue Hawks hebben de oefenperiode afgesloten met een degelijke 13-4 zege tegen Blue Devils. De winst volgde op een trainingskamp van de jonge selectie in Noord-Nederland. Blue Hawks start over twee weken de competitie.

Blue Hawks reisde vorige week af naar Noord-Holland voor een tweedaags trainingskamp. Daarbij werd getraind bij honk- en softbalvereniging Rooswijk in Velsen-Noord en op het strand in Wijk aan Zee. Gisteren stond de laatste oefenwedstrijd op het programma tegen Blue Devils.

De honkballers uit Meppel komen uit in de 3e klasse, een klasse lager dan Blue Hawks. Hoewel Blue Hawks vorig jaar op de laatste plaats was geëindigd in die 2e klasse, was het verschil met Blue Devils toch groot. Om die reden werd met aangepaste regels gespeeld, waarbij de honkballers uit Meppel bij vier wijd een tossball kregen.

Pitchers

Uiteindelijk gooiden de Zwolse pitchers dit duel slechts drie keer vier wijd. Ook gooiden ze negen keer drie slag in vier innings. Voor Blue Hawks begonnen Geffrey, Nyo, Yoriam en Rien elk één inning vanaf de werpersplaat.

050414_pupillen_bluedevils2Blue Hawks startte voorzichtig. Pitcher Geffrey moest na een vrije loop in de eerste inning het eerste punt toestaan, waarna voor de Zwolse ploeg alleen Rien, Lennard en Geffrey zelf ook konden scoren door vier wijd.

Verschil

Vanaf de tweede inning maakte Blue Hawks het verschil. De pitching van de thuisploeg was een maatje te groot voor Blue Devils. Pas na zes strikeouts op rij kreeg Blue Devils weer een loper op de honken. Maar met een knap dubbelspel na een vangbal van tweede honkman Geffrey bleef Blue Devils andermaal met lege handen. Een inning later volgden nog eens twee strikeouts en nu een mooie vangbal van korte stop Nyo.

Ondertussen had Blue Hawks de voorsprong snel uitgebreid. In de tweede inning passeerden vier Zwolse spelers de thuisplaat en sloeg Yoriam een knappe hit. Een inning later scoorde Geffrey de 8-1. In de vierde inning bepaalde Blue Hawks zijn totaal op dertien runs. Dat gebeurde mede door een tweehonkslag van Geffrey en een daverende grandslam-homerun van Mart.

Defensieve acties

In de vijfde inning kreeg Blue Devils nog een slagbeurt, waarbij elke speler een aantal tossballen kreeg. Goede defensieve acties van onder meer Brianne en Geffrey zorgden er voor dat de bezoekers in deze inning slechts drie punten konden scoren. Daarmee werd de eindstand bepaald op 13-4.

Met het trainingskamp en de twee oefenwedstrijden heeft Blue Hawks de oefenperiode afgesloten en kan de Zwolse ploeg zich opmaken voor de start van de competitie. Die begint voor het pupillenteam op zaterdag 19 april. Blue Hawks begint het nieuwe seizoen met een selectie van maar liefst zestien spelers.

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *